x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un mort şi un rănit grav într-un accident rutier în preajma municipiului Oneşti. DN 11 blocat

Un mort şi un rănit grav într-un accident rutier în preajma municipiului Oneşti. DN 11 blocat

de Agerpres    |    08 Aug 2014   •   22:59
Un mort şi un rănit grav într-un accident rutier în preajma municipiului Oneşti. DN 11 blocat

O persoană a murit şi o alta a fost rănită grav într-un accident rutier petrecut, vineri seara, pe DN 11 la intrarea în municipiul Oneşti dinspre Bacău, după ce un autoturismul în care se aflau victimele s-a ciocnit cu un autocamion, a declarat locotenentul Andrei Grecu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău.

În urma impactului, circulaţia rutieră pe această şosea era blocată la ora 22,15, înregistrându-se cozi de maşini de aproximativ 5 km.

În acest an, pe şoselele băcăuane au fost înregistrate 109 accidente grave. În urma producerii acestor evenimente rutiere, 25 de persoane au murit, iar 108 au fost grav rănite.

Principalele cauze generatoare de accidente grave au fost traversarea neregulamentară a pietonilor - 25 de cazuri, cu două mai multe decât în perioada similară a anului trecut, neacordarea priorităţii de trecere - 22 de cazuri, cu cinci mai mult faţă de acelaşi interval de timp din 2013, şi viteza excesivă ori neadaptarea la condiţiile de drum, indicator în care s-a constatat o creştere de la 12 la 18 cazuri, a precizat chestorul Vasile Oprişan, inspectorul-şef al IPJ Bacău. 

×
Subiecte în articol: accident rutier