x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un om şi un aspirator

Un om şi un aspirator

de Luiza Moldovan    |    04 Sep 2014   •   16:35
LA VIE EN MOV
Probabil c-aţi aflat deja: UE vrea să interzică vânzarea aspiratoarelor de mare putere, pe motiv că ele consumă prea mult. Se pare că această idee creaţă a fost îmbrăţişată cu dragoste de ceilalţi membri ai Parlamentului European, de vreme ce a trecut aşa de repede şi a devenit literă în spirit!  Acum, româncele noastre trebuie să le facă curat la italieni cu un aspirator de mai mică putere, pentru c-aşa a zis un inteligent din Parlamentul European şi pentru că ceilalţi nebuni i-au zis că da, ce idee minunată.

N-o să mai treacă mult şi un alt creativ o să viseze noaptea că mai bine ar interzice şi aspiratoarele de mică putere, pe motiv că nici măcar cât consumă să nu mai consume, iar asta, spre bucuria măturii, care o să-şi recapete demnitatea pierdută prin anii ’50.  Pe bune, ce-o să mai urmeze? Interzicerea televizoarelor cu diagonala mai mică de doi metri? Interzicerea automobilelor cu motoare mai mari de 250 de cai putere? A fiarelor de călcat mai uşoare de un kil?

Dar parlamentarul european interzice doar vânzarea aspiratoarelor, nu şi repararea celor existente deja, spre bucuria, probabil, a firmelor de reparaţii. (Probabil că gigantul suedez Electrolux i-a “mulţumit” mult omului cu ideea.) Prevăd inventarea unei noi ramuri a turismului: turismul pentru cumpărarea de aspiratoare de mare putere. Or să se înfiinţeze agenţii de turism care organizează excursii de grup pentru achiziţionarea aspiratoarelor de mare putere din ţări care nu fac parte din comunitatea europeană. O să mergem să ni le cumpărăm din China sau din America. Sau chiar mai aproape, colea, în Rusia. Care n-o să ştie de unde-a lovit-o norocul de au explodat vânzările la aspiratoarele de mare putere în halul ăsta!

Cum se duce omul în pelerinaj în Grecia, aşa o să se ducă în pelerinaj în Rusia, să-şi ia aspirator. “Aspiratoare de mare putere, plecare din faţa agenţiei, la ora 7 dimineaţa. Întoarcere a doua zi, la ora 11 noaptea. Mic dejun inclus, se mai plăteşte doar ghidul vorbitor de limba română care o să ne aştepte la Moscova”.

Ca alternativă, se vor înfiinţa adevărate reţele de  traficanţi de aspiratoare de mare putere, cu care poliţiştii vor avea mult de furcă. Se vor da pe sub mână, la preţuri exorbitante, de către dealeri bine instruiţi să nu lase nicicum la preţ. 

Ne-or fi luat ei aspiratoarele, dar sufletul, sufletul nostru de român n-au cum să ni-l ia!

        

×