x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un polițist aflat în misiune imposibilă

Un polițist aflat în misiune imposibilă

de Diana Scarlat    |    23 Sep 2015   •   15:53
Un polițist aflat în misiune imposibilă

Un polițist a fost grav rănit în timpul unei anchete, la Sighetu Marmaţiei, în februarie 2012. De atunci, poliţistul rămas fără vedere speră că ar putea fi salvat, dar nu-şi permite să plătească tratamentul în Thailanda.

Poliţistului Darius Perhaiţa, rănit foarte grav într-o explozie, în februarie 2012, i s-a dat o şansă de salvare, la o clinică din Thailanda. Ar trebui să plece la tratament la sfârşitul acestei luni, dar familia, colegii şi prietenii nu au reuşit să strângă suma de 30.000 de euro, de care este nevoie pentru intervenţia chirurgicală. „A stat patru luni la terapie intensivă, la spitalul Floreasca, în Bucureşti, apoi s-a întors acasă. Acum poate doar să se ridice singur pe marginea patului. Şi-a pierdut şi vederea. Clinica din Thailanda este singura care i-a acordat şanse de recuperare. Până pe 30 septembrie trebuie să dăm un răspuns clar, dacă ne ducem la tratament”, spune Anca Perhaiţa, soţia poliţis­tului rănit în explozie, care a fost angajată în Poliţie, după tragicul eveniment.


Statistică sumbră
În România sunt răniţi anual circa 450 de poliţişti af laţi în misiune, în accidente sau ca victime ale ultrajului. „În acest moment avem două cazuri foarte grave. Este Darius Perhaiţa, de la Baia Mare, şi Codruţ Oprea, poliţistul de la Târgovişte mutilat de un interlop în 2010. Anul acesta doi poliţişti au murit în misiune, cazul Gheorghe Ionescu fiind foarte mediatizat. Avem unul sau două cazuri foarte grave în fiecare an şi în jur de 450 de vătămări corporale anual. Noi, atât la nivel de sindicat, cât şi de minister, facem tot ce putem pentru a-i ajuta”, spune Dumitru Coarnă, vicepreşedinte al Sindicatului Naţi­onal al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC).

RO 34 BRDE 250 SV 22786342500 Perhaiţa Anca Mariana, Sucursala BRD Baia Maree cont în euro

RO 06 BRDE 250 SV 21526872500 Perhaiţa Anca Mariana, Sucursala BRD Baia Maree cont în lei



×
Subiecte în articol: Darius Perhaiţa