x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un TIR a blocat circulaţia feroviară între Blaj şi Copşa Mică

Un TIR a blocat circulaţia feroviară între Blaj şi Copşa Mică

16 Ian 2014   •   09:10
Un TIR a blocat circulaţia feroviară între Blaj şi Copşa Mică

Traficul feroviar a fost întrerupt joi dimineaţa între Blaj şi Copşa Mică, patru trenuri, din care unul InterCity, fiind oprite în apropiere de localitatea Valea Lungă, după ce un TIR înmatriculat în Ungaria a rămas blocat pe şine, la o trecere la nivel cu calea ferată.

Potrivit dispeceratului IPJ Alba, se pare că şoferul autotrenului, care circula pe DN14B, pe sensul de mers Blaj - Copşa Mică, nu s-a încadrat corespunzător în curba existentă în zonă, la trecerea la nivel cu calea ferată, motiv pentru care roţile vehiculului s-au blocat.

Deoarece doar una din cele două linii de cale ferată existente în zonă este funcţională, pe tronsonul de magistrală în cauză având loc ample lucrări de modernizare, patru trenuri de călători au rămas blocate în apropiere de Valea Lungă, respectiv trei garnituri care circulau în direcţia Copşa Mică, iar una spre Blaj.

Pentru deblocarea şi înlăturarea TIR-ului dintre şine se acţionează inclusiv cu utilaje de către muncitori care efectuează lucrări de modernizare a căii ferate.
De asemenea, Garda de Pompieri Blaj a intervenit pentru asigurarea măsurilor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Circulaţia rutieră în zonă nu este afectată decât pentru vehiculele de capacitate mare.  

×