x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Un turc şi un ucrainean, reţinuţi pentru trafic de migranţi în Constanţa

Un turc şi un ucrainean, reţinuţi pentru trafic de migranţi în Constanţa

de Agerpres    |    04 Iun 2014   •   19:11
Un turc şi un ucrainean, reţinuţi pentru trafic de migranţi în Constanţa

Un ucrainean şi un turc au fost reţinuţi, miercuri, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul (PT) Constanţa, pentru trafic de migranţi prin mijloace care le pun acestora viaţa în pericol, după ce au fost depistaţi în timp ce transportau cu o ambarcaţiune 39 de cetăţeni afgani.

"Procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pe timp de câte 24 de ore faţă de inculpaţii Sychev Igor, cetăţean ucrainean şi Kaya Bechir, cetăţean turc, care sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de migranţi prin mijloace care pun în pericol viaţa, sănătatea sau integritatea migranţilor şi trecerea frauduloasă a frontierei de stat a României, iar primul şi pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unei nave de către o persoană fără brevet sau certificat de capacitate corespunzător", au informat, printr-un comunicat remis presei, reprezentanţii PT Constanţa.

Potrivit acestora, poliţiştii Gărzii de Coastă au depistat, marţi, în apele teritoriale române ale Mării Negre ambarcaţiunea "Roda", înregistrată în Turcia, dar care naviga fără pavilion şi sistem de identificare automată, ce era condusă de inculpatul ucrainean cu ajutorul inculpatului turc.

Cei doi transportau 39 de migranţi de origine afgană, din Turcia în România, nava respectivă fiind improprie transportării în siguranţă a unui număr mare de pasageri.

"Din datele de anchetă au rezultat indicii că migranţii urmau să tranziteze România, cu scopul de a ajunge în Germania, însă cei doi inculpaţi nu au colaborat cu anchetatorii până în prezent, pentru a se putea stabili amploarea operaţiunii ilegale şi numărul cert de participanţi implicaţi", au menţionat anchetatorii.

Procurorii urmează să îi prezinte pe cei doi inculpaţi, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, judecătorilor Tribunalului Constanţa.

×
Subiecte în articol: imigranti afgani portul constanta