x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Guvernul a hotărât. Starea de alertă se prelungește timp de 30 de zile

UPDATE Guvernul a hotărât. Starea de alertă se prelungește timp de 30 de zile

11 Dec 2020   •   12:58
UPDATE Guvernul a hotărât. Starea de alertă se prelungește timp de 30 de zile

Guvernul a aprobat prelungirea stării de alertă pe teritoriul României timp de 30 de zile, începând din 14 decembrie 2020. Hotărârea a fost adoptată pe baza Hotărârii 58 a  Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Restricțiile și măsurile de protecție sanitară existente în prezent vor fi menținute în continuare, iar activitățile pe pârtiile de schi vor fi reglementate prin ordinul comun al miniştrilor Sănătăţii şi Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

ȘTIRE INIȚIALĂ Starea de urgență va fi prelungită astăzi pentru 30 de zile în ședința de Guvern, ca urmare a Hotărârii nr. 58 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

”Ieri după-amiază a avut loc ședința Comitetului pentru Situații de Urgență. S-au analizat și dezbătut toate aspectele legate de pandemia Covid-19. S-a luat o decizie. Domnul secretar de stat a explicat aseară în conferința de presă faptul că nu se produc modificări față de Hotărârea anterioară. Astăzi în ședința de Guvern vom lua o hotărâre prin care se va prelungi starea de alertă și cu această ocazie infirmăm și fake news-urile prin care se anunța că se intră în stare de urgență”, a declarat premierul interimar, Nicolae Ciucă. 

Acesta a mai precizat și faptul că infecțiile cu virusul SARS-CoV-2 au crescut.

"Deşi avem o cifră constantă a cazurilor de pozitivare, totuşi, din discuţia şi analiza pe care le-am avut legate de acest subiect, avem o creştere de până la 35 de localităţi carantinate şi, de asemenea, avem o situaţie pe care, de asemenea, va trebui să o discutăm şi să o analizăm legată de creşterea numărului de pozitivări la nivelul Capitalei", a afirmat el.

https://www.economica.net/carantina-bucuresti-restrictii-bucuresti-decembrie-craciun-revelion-cazuri-coronavirus-bucuresti_193998.html

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii doar în limita a 500 de caractere, cu două link-uri active către sursă, din care unul în lead. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat faptul că vor fi păstrate actualele măsuri. Alături de acestea, vor fi stabilite și condițiile de acces și desfășurare a activităților pe pârtiile de schi.

"Dacă cabina are capacitatea de 20 de persoane, probabil că va fi stabilit că doar 10 persoane pot fi transportate cu cabina. Teleschiurile, telescaunele - astea toate vor funcţiona mai departe în condiţii de normalitate. Restul reglementărilor se vor aplica, bineînţeles, la toate entităţile care sunt aflate inclusiv în staţiuni, respectiv restaurante şi alte zone unde pot avea loc activităţi comune ale persoanelor care sunt aflate în zonele respective.

Restul măsurilor rămân valabile - şi anume măsurile care sunt până la incidenţa de 1,5, cele între 1,5 şi 3 şi cele peste 3. Ne vom axa mai departe pe luarea unor măsuri zonale sau locale acolo unde se impune şi unde DSP-urile, împreună cu Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă, vin cu propuneri, aceste propuneri vor fi implementate, inclusiv dacă este necesară carantinarea unei localităţi sau unei zone, la propunerea lor", a spus acesta.

 


 
×
Subiecte în articol: stare de alerta guvern nicolae ciuca