x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE VIDEO Alexandru Rafila: Formularul digital de intrare în România trebuie completat cu 24 de ore înainte

UPDATE VIDEO Alexandru Rafila: Formularul digital de intrare în România trebuie completat cu 24 de ore înainte

15 Dec 2021   •   13:57
UPDATE VIDEO Alexandru Rafila: Formularul digital de intrare în România trebuie completat cu 24 de ore înainte
Sursa foto: Hepta

Ordonanţa de Urgenţă privind implementarea formularului de intrare în România pentru pasageri a fost aprobată de guvern, a anunțat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

"Cetăţenii trebuie să completeze acest certificat cu 24 de ore înainte de intrarea în România. Dacă nu reuşesc să facă acest lucru, trebuie să îl completeze, pot să meargă la domiciliu, într-un interval de 24 de ore, sub sancţiunea unei amenzi, dacă eventual nu respectă acest interval", a arătat Rafila, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria.

Documentul a fost conceput pentru a permite localizarea rapidă a contacţilor unei persoane infectate.

începând cu 20 decembrie 2021, persoanele care intră în ţară trebuie să completeze formularul digital.

 

ȘTIRE INIȚIALĂ Actul normativ prevede completarea unui formular digital de către persoanele care intră în țară începând cu 20 decembrie 2021. Documentul este folosit și în alte 18 state UE șii permite eficientizarea anchetelor epidemiologice.

Formularul digital este dezvoltat de STS şi trebuie completat de către toate persoanele care intră în România pe cale aeriană, terestră sau maritimă. 


 

×