x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ursul văzut în Miercurea Ciuc, împușcat de vânători

Ursul văzut în Miercurea Ciuc, împușcat de vânători

23 Aug 2020   •   10:39
Ursul văzut în Miercurea Ciuc, împușcat de vânători

Ursul văzut sâmbătă în două locuri din Miercurea Ciuc a fost împușcat de vânători în cursul nopții de sâmbătă spre duminică.

Președintele Consiliului Județean Harghita, Borboly Csaba, anunță că împușcarea ursului s-a făcut în mod legal.

„Ursul, care făcea ravagii în curțile și pe străzile din Miercurea Ciuc, a fost recoltat cu succes și în mod legal în centrul orașului, noaptea, în curtea Liceului Márton Áron, dar într-un loc sigur, unde nu reprezenta un pericol pentru oameni. Asociațiile de vânătoare ar trebui să lucreze la fel ca asociația din Miercurea Ciuc, responsabilă în acest caz”, a spus Borboly.

Acesta a făcut apel la locuitori ca în cazul în care observă un urs care prezintă pericol pentru viețile lor să anunțe atât la asociația de vânătoare, cât și la primăria localității.

„Oare Bucureștiul când îsi va da seama că suntem și noi contribuabili egali si nu suntem cetățeni de rangul doi, și că viața omului în Secuime ar trebui să conteze și în această țară? Problema urșilor este una complexă, dar când vorbim despre un urs periculos, nu putem aștepta. În plus, este nevoie de sisteme de prevenire serioase si de compensare. Noi avem propuneri dezvoltate, pregătite în acest domeniu, în locul Guvernului”, a mai spus președintele CJ Harghita.

Acesta susține că problema urșilor ar trebui să nu treacă neobservată la București.

„Ar fi bine să fie vizibilă această chestiune și la Bucuresti, atât chinurile prin care trec și oamenii și urșii în acest județ”, a conchis Borboly Csaba.

Un urs a fost descoperit, sâmbătă, pe o stradă din Miercurea Ciuc în apropierea unei antene radio și a fost îndepărtat de jandarmi în pădurea de pe Dealul Șumuleul Mic.

Jandarmii din Harghita au anunțat că ursul, de mici dimeniuni, a fost îndepărtat înspre pădurea de pe Dealul Șumuleul Mic.

Aceștia au rămas pentru o perioadă în zonă pentru a se asigura că animalul sălbatic nu revine și au verificat zona imediat apropiată.

Ursul a fost găsit, ulterior, în curtea unui colegiu și a fost din nou îndepărtat înspre pădure.

Echipele de jandarmii au rămas în zonă pentru a monitoriza situația.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: miercurea ciuc urs impuscat