x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator URZICENI/Războiul interlopilor

URZICENI/Războiul interlopilor

de Petru Zoltan    |    22 Ian 2009   •   00:00

Două clanuri de romi s-au luat ieri la bătaie ca-n filme pe străzile oraşului Urziceni. După intervenţia Poliţiei, scandalul s-a mutat în faţa sediului Poliţiei Urziceni, unde opt persoane erau audiate de poliţişti.



Se pare că scandalul a început din cauza unei taxe de protecţie de 10.000 de euro, pe care clanul lui Ritasol a perceput-o de la membrii familiei Catană. În timpul intervenţiei, un jandarm era să fie tăiat cu o sabie.
Un conflict mai vechi între două familii de romi din Urziceni a degenerat ieri în lupte de stradă, urmăriri cu maşini de lux, focuri de arme. Un scenariu demn de Hollywood, în care poliţiştii locali au fost depăşiţi de situaţie, pentru că scandalul a continuat în faţa sediului Poliţiei Urziceni. A fost nevoie de intervenţia mascaţilor şi a jandarmilor pentru a restabili cât de cât ordinea. Se pare că membrii clanul lui Ritasol i-a atacat pe cei din clanul Catană chiar sub ochii poliţiştilor. Cele două clanuri îşi dispută însă zonele pe care le controlează în afara ţării, la fel cum clanurile din Ţăndărei îşi împart zonele pe care le controlează în Londra.  

ACŢIUNE ÎN FORŢĂ
Un apel telefonic la 112 anunţa că în zona Gării din Urziceni mai mulţi romi s-au luat la bătaie. După cinci minute, alte două apeluri telefonice aveau să semnaleze acelaşi incident. Poliţiştii locali au plecat imediat către locul cu pricina. Între timp, o parte dintre membrii celor două clanuri au reuşit să fugă de la faţa locului. Poliţiştii au găsit la faţa locului două tuburi de cartuş. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Ialomiţa, Daniela Salaoru, a declarat că: "Nu se ştie dacă e cartuş de la pistol cu glonţ sau cu aer comprimat". Cele două familii au ajuns în urmă cu aproximativ o lună chiar la o judecată ţigănească, care s-a finalizat cu înţelegere temporară. Ieri, totul a pornit de la clanul Ritasol, care a cerut clanului Catană o taxă de protecţie de 10.000 de euro. Şi cum clanul Catană a refuzat să plătească cei 10.000 de euro a început scandalul. Unul dintre membrii clanului Catană a spus că: "Sunt fratele lui Catană. 15 inşi mi-au bătut copiii şi doi fraţi. Ne-au cerut taxă de protecţie 10.000 de euro". Un alt membru striga nervos: "Pe cărucior o să ajungi Ritasoale". Cu toate acestea, o singură persoană a fost internată la spitalul din localitate. Primarul Urziceniului, Constantin Sava, a aruncat pisica în ograda Poliţiei: "În urmă cu o lună a mai fost un scandal, dar nu s-a luat nici o măsură. M-am dus cu şoferul meu la una dintre familii, cu care am stat de vorbă. Se ceartă pentru interesele lor. Ei nu pun taxe de protecţie printre comercianţi". Deocamdată, atacatorii au scăpat, fiind căutaţi de poliţişti.

×
Subiecte în articol: observator