x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator USL cere noului Guvern decretarea stării de urgenţă în judeţele afectate de intemperii

USL cere noului Guvern decretarea stării de urgenţă în judeţele afectate de intemperii

de Mediafax    |    09 Feb 2012   •   17:00
USL cere noului Guvern decretarea stării de urgenţă în judeţele afectate de intemperii

USL solicita premierului Ungureanu sa declare, impreuna cu Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, stare de alerta pentru judetele din sud-estul Romaniei, grav afectate de viscol si de caderile masive de zapada, potrivit unui comunicat semnat de Victor Ponta.

"Declararea situatiei de urgenta este solutia legala ce se impune pentru ca autoritatile din plan local sa poata contracta serviciile suplimentare de deszapezire necesare pentru a debloca judetele care acum se afla sub nameti si sunt, in totalitate, izolate", se arata in comunicat.

De asemenea, Uniunea Social Liberala solicita primului-ministru alocarea de urgenta, din Fondul de rezerva al Guvernului, de sume suplimentare de bani pentru judetele afectate de intemperii.

"USL atrage atentia ca situatia continua sa fie extrem de grava in mai multe judete, ca urmare a scaderii temperaturilor, nedeblocarii drumurilor de acces, dar si a recentelor estimari ANM, conform carora ninsorile se vor relua in zilele urmatoare", se arata in comunicat.

×