x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Pentagonul: Distrugătorul american USS Donald Cook, survolat de un avion de luptă rusesc

Pentagonul: Distrugătorul american USS Donald Cook, survolat de un avion de luptă rusesc

11 Apr 2014   •   19:19
Pentagonul: Distrugătorul american USS Donald Cook, survolat de un avion de luptă rusesc

Pentagonul a anunţat că un avion militar rus, de tip Su-24, a efectuat în cursul zilei de sâmbătă mai multe zboruri în apropierea distrugătorului american USS Cook, care se afla într-o misiune de patrulare în apele internaţionale ale Mării Negre.
    
Avionul militar rus, de tip Suhoi-24, a efectuat 12 raiduri, la joasă înălţime, foarte aproape de nivelul apei, în apropierea navei americane USS Cook, a afirmat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Steven Warren, citat de AFP şi Reuters.

Potrivit sursei citate, avionul părea a nu fi înarmat şi nu a intract în contact cu USS Cook, deşi au fost lansate numeroase semnale şi avertizări din partea acestuia.
"Această acţiune rusă provocatoare şi neprofesionistă' este în contradicţie cu acordurile privind interacţiunea dintre armatele a două ţări", a declarat purtătorul de cuvânt al NATO.


În conformitate cu Planul de activităţi internaţionale al Forţelor Navale Române pentru anul 2014, distrugătorul USS Donald Cook va efectua o escală în portul Constanţa, în perioada 14-17 aprilie, informează Statul Major al Forţelor Navale.

Cu acest prilej, marinarii militari români şi americani vor executa activităţi de instruire comune, în apele teritoriale ale ţării noastre, dar şi în apele internaţionale ale Mării Negre. Pe parcursul vizitei în Constanţa, o delegaţie condusă de comandantul navei americane, căpitan-comandorul Scott A Jones, va fi primită de comandantul Comandamentului Flotei, comandorul Tiberiu Liviu Chodan.

Programul echipajului navei militare USS Donald Cook mai cuprinde vizite la Arhiepiscopia Tomisului, în Portul Militar Constanţa şi la Muzeul Marinei.

×
Subiecte în articol: USS Donald Cook escală constanta