x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vaccinul anti-Covid al British American Tobacco din frunze de tutun poate fi testat pe oameni

Vaccinul anti-Covid al British American Tobacco din frunze de tutun poate fi testat pe oameni

16 Dec 2020   •   12:50
Vaccinul anti-Covid al British American Tobacco din frunze de tutun poate fi testat pe oameni

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de British American Tobacco din frunze de tutun a fost aprobat pentru studii umane de către autoritatea de reglementare a sănătății din SUA, a declarat miercuri producătorul țigărilor Dunhill și Lucky Strike, conform Reuters.

Înscrierea pentru studiu este așteptată să înceapă curând, cu rezultate cel mai probabil până la jumătatea anului 2021.

British American Tobacco a anunţat în aprilie că divizia sa americană de biotehnologie lucrează la dezvoltarea unui vaccin împotriva Covid-19 folosind proteine extrase din frunzele de tutun și va putea produce de la un milion până la trei milioane de doze pe săptămână dacă va avea sprijin.

Aprobarea vine într-un moment în care Marea Britanie și Statele Unite au început să lanseze deja vaccinuri în ultimele două săptămâni.

„Trecerea la studii umane atât cu vaccinul nostru candidat anti-Covid-19, cât și cu vaccinul gripal sezonier reprezintă o etapă semnificativă”, a spus David O'Reilly, directorul cercetării științifice al BAT.

În aprilie, compania anunța că a clonat o porţiune din secvenţa genetică a coronavirusului şi a dezvoltat un antigen potenţial. Antigenul a fost apoi introdus în plantele de tutun pentru reproducere şi, odată ce plantele au fost recoltate, antigenul a fost purificat.

„Plantele de tutun oferă potenţial pentru o dezvoltare mai rapidă şi mai sigură a vaccinului, în comparaţie cu metodele convenţionale”, spunea atunci compania.

 

 

×