x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vâlcea – "DNA strikes again”

Vâlcea – "DNA strikes again”

de Andreea Căprescu    |    13 Sep 2010   •   00:00
Vâlcea – "DNA strikes again”

Primarul comunei vâlcene Laloşu a fost luat pe sus în această dimineaţă de mascaţi, fiind suspectat de procurorii DNA de fapte de corupţie. Potrivit declaraţiilor făcute de edil, procurorii i-au percheziţionat locuinţa, dar şi sediul primăriei, căutând bonuri fiscale, procese verbale, documentele privind lucrările derulate în localitate şi inclusiv acte din campania electorală.

Primarul Ion Toma mai susţine că ancheta procurorilor anticorupţie "ar fi plecat" de la sesizările unor cetăţeni nemulţumiţi. Primarul PSD bănuit acum de luare de mită a mai fost controlat de o echipă formată din reprezentanţi ai Prefecturii Vâlcea şi ai Finanţelor Publice în perioada 18 martie -24 aprilie 2010.

Organele de control au verificat atunci modul de atribuire a contractelor de achiziţie publică în perioada 2006 - 2010 şi modul în care au fost utilizate fondurile publice privind derularea contractelor de achiziţie publică, alocate de Guvern şi Consiliul Judeţean la Primăria Laloşu. Corpul de Control al Prefectului a descoperit mai multe nereguli nereguli în ceea ce priveşte efectuarea achiziţiilor publice, precum şi faptul că de la Primăria Laloşu nu a fost transmis nici un raport anual privind contractele atribuite în perioada 2006 - 2010, către Autoritatea Naţională pentru Reglementarea Achiziţiilor Publice.

Se pare că procurorii anticorupţie sunt hotărâţi să facă "ordine" la Vâlcea. Acum aproape două săptămâni, procurorii DNA i-au reţinut pe Dorin Dobrişan, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Olt şi  pe omul de afaceri Ovidiu Ciogescu, pentru luare şi dare de mită. Ambii se află după gratii, după ce au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile.

×
Subiecte în articol: observator