x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Cel mai aglomerat week-end al sezonului în Valea Prahovei. Urmăreşte LIVE cum se schiază la munte, pe webcam jurnalul.ro

Cel mai aglomerat week-end al sezonului în Valea Prahovei. Urmăreşte LIVE cum se schiază la munte, pe webcam jurnalul.ro

de Agerpres    |    08 Feb 2014   •   14:04
Cel mai aglomerat week-end al sezonului în Valea Prahovei. Urmăreşte LIVE cum se schiază la munte, pe webcam jurnalul.ro

Mii de turişti se află, sâmbătă, la prâz, pe pârtiile de pe Valea Prahovei, unde condiţiile pentru practicarea sporturilor de iarnă sunt excelente, iar temperaturile sunt pozitive.

Potrivit autorităţilor, aproximativ 3.000 de turişti practică sporturi de iarnă pe pârtiile din Sinaia, Buşteni şi Azuga, fiind cel mai aglomerat weekend din acest sezon pe pârtiile de mare altitudine din judeţ.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, a declarat că în această staţiune se schiază în condiţii excelente pe pârtiile de altitudine, de la Cota 2.000 stratul de zăpadă măsurând o jumătate de metru.

Urmăreşte LIVE cum se schiază la munte, pe webcam jurnalul.ro

Aproximativ 800 de iubitori ai sporturilor de iarnă se află pe domeniul schiabil de la Cota 2.000, iar alte câteva zeci se află la baza Pârtiei Noi, deservită de telegondolă. Din cauza temperaturilor ridicate au apărut porţiuni cu pământ, astfel că turiştii pot schia şi se pot da cu sania doar la baza pârtiei.

Pârtiile Kalinderu I şi II din staţiunea Buşteni sunt acoperite cu un strat de zăpadă de aproximativ o jumătate de metru, peste 500 de turişti aflându-se sâmbătă la prânz pe domeniul schiabil din această staţiune.

Aglomeraţie este şi în parcul de distracţii amenajat în zonă în care funcţionează mai multe instalaţii precum sanie tobogan, carusel, bandă de tubing şi bandă transportoare pentru schiorii începători.

La Azuga, este deschisă pârtia Sorica, iar pe Cazacu se poate schia doar pe porţiunile Cazacu Variantă şi Cazacu Începători.

Administratorul domeniului schiabil din staţiune, Vasile Richea, a declarat că stratul de zăpadă măsoară între zece şi 40 de centimetri, pe Sorica fiind unele porţiuni cu pământ care trebuie să evitate de schiori.

"Este destul de cald, avem o temperatură de plus şapte grade. Cazacu este închisă cu excepţia celor două porţiuni - Variantă şi Începători, iar pe Sorica avem câteva zone cu petice de pământ. Cu toate acestea, este aglomeraţie, avem aproximativ 1.500 de turişti. Se schiază în condiţii foarte bune, iar vremea este excelentă", a spus Richea. 

×
Subiecte în articol: schi valea prahovei sinaia cota 2000 webcam