x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Valeriu Gheorghiţă ANUNȚĂ rata de vaccinare a românilor adulți

Valeriu Gheorghiţă ANUNȚĂ rata de vaccinare a românilor adulți

27 Ian 2022   •   15:21
Valeriu Gheorghiţă ANUNȚĂ rata de vaccinare a românilor adulți

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă, a declarat că 50% din populaţia adultă, de peste 18 ani, s-a imunizat cu cel puţin o doză.

"În momentul acesta avem 50% din populaţia adultă peste 18 ani care are cel puţin o doză de vaccin. Practic, am atins acest prag de vaccinare în populaţie adultă. Din populaţia totală rezidentă în România, rata de vaccinare se apropie de 41,8%. (...) În momentul de faţă, sunt peste 2,33 milioane de persoane care au primit doza de booster din cele eligibile, ceea ce înseamnă un procent de aproximativ 40% din cei care pot să efectueze boosterul la acest moment care s-au prezent pentru efectuarea acestui tip de vaccin", a spus medicul.

Totodată, 747 de centre de vaccinare, cu 1.056 de fluxuri, sunt active. Printre acestea sunt şi 232 de cabinete de vaccinare pediatrice.

 



Rata de vaccinare în Bucureşti este de circa 67%.
"Sunt şapte judeţe care au rată de vaccinare între 50% şi 60% - Cluj, Constanţa, Sibiu, Ilfov, Tulcea, Braşov şi Timiş -, alte 24 de judeţe care au rată de vaccinare între 40% şi 50% şi zece judeţe care au între 30% şi 40%", a arătat reprezentantul CNCAV. 

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiță