x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Veste bună pentru poliţişti! Agenţii cu studii superioare îşi recâştigă sporul de 25% din salariul de bază

Veste bună pentru poliţişti! Agenţii cu studii superioare îşi recâştigă sporul de 25% din salariul de bază

04 Sep 2014   •   11:06
Veste bună pentru poliţişti! Agenţii cu studii superioare îşi recâştigă sporul de 25% din salariul de bază
Sursa foto: Bogdan Chesaru/Intact Images

Agenţii de poliţie cu studii superioare îşi recâştigă din această lună sporul de 25% din salariul de bază, conform unui ordin semnat în această săptămână de viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministru de Interne, a anunţat joi Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al ministerului. Potrivit oficialului MAI, personalul ministerului beneficia de această măsură la data de 31 decembrie 2009.

'Această măsură reparatorie se va aplica începând de astăzi. În acelaşi ordin au fost clarificate aspecte privind acordarea sporului pentru munca prestată pe timp de noapte, pentru activităţile desfăşurate în baza programărilor sau a planificărilor aprobate de unitate, inclusiv pentru cazurile când aceste activităţi se desfăşoară în ture. Totodată, se reglementează modalitatea de stabilire a gradaţiilor pentru perioada concediului de creştere a copilului, cât şi modalitatea de acordare a ajutorului în caz de deces pentru familiile angajaţilor Ministerului Afacerilor Interne care şi-au pierdut viaţa în timpul serviciului', a declarat Dajbog, conform Agerpres.

Potrivit purtătorul de cuvânt al MAI, ajutorul acordat în caz de deces reprezintă venit neimpozabil şi este exceptat de la plata contribuţiilor obligatorii. 'Totodată, în acest an a fost reglementată problema decontării transportului pentru lucrătorii mutaţi sau transferaţi în interesul serviciului în altă localitate decât cea de domiciliu, dar şi posibilitatea avansării înainte de termen a angajaţilor merituoşi', a mai spus Dajbog.

Până în prezent, peste 3.500 de angajaţi ai MAI au fost promovaţi în funcţie şi vicepremierul a susţinut OUG pentru recompensarea muncii prestate în zilele libere şi de sărbătoare legală, măsură aplicabilă tuturor angajaţilor din sistemul de Apărare, ordine publică şi securitate naţională.

Anul acesta, pentru prima dată după 2010, toţi absolvenţii promoţiei 2014 ai Academiei de Poliţie, dar şi a şcolilor de subofiţeri şi agenţi au fost încadraţi la termen. Este vorba de peste 750 de ofiţeri, agenţi şi subofiţeri.

×