x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vezi cu cât vor fi indexate pensiile în 2014

Vezi cu cât vor fi indexate pensiile în 2014

29 Oct 2013   •   17:23
Vezi cu cât vor fi indexate pensiile în 2014

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat că toate pensiile vor fi indexate în 2014. Fiind vorba despre principiul contributivităţii, această majorare se va regăsi în valoarea punctului de pensie, însă nu va fi o creştere pe partea de pensii speciale.

Câmpeanu a declarat că premierul a revenit asupra declaraţiei iniţiale privind indexarea pensiilor, menţionând că această măsură se aplică tuturor pensiilor.

"Aşa cum este legea acum, se indexează valoarea punctului de pensie, şi nu cuantumul pensiei. Ca atare, atunci când se indexează punctul de pensie, se indexează la fel pentru toată lumea. În doilea rând, este vorba de sistemul public de pensii, care este bazat pe contribuţii şi atunci fiecare cetăţean, cu cât a contribuit, atâta pensie are, şi deci nu se poate face o astfel de diferenţiere", a menţionat Câmpeanu.

Ea a precizat că premierul a dorit să se refere la creşterea pensiilor speciale, care nu se vor indexa în întreaga valoare.

"Numai partea, de exemplu, la un magistrat, care este calculată pe bază de contribuţii se indexează, dar partea de pensie specială nu se indexează", a mai precizat ministrul Muncii.

Mariana Câmpeanu a mai precizat că indexarea pensiilor va fi de 3,76%.

×