x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viceprimarul oraşului Babadag, arestat preventiv pentru luare de mită

Viceprimarul oraşului Babadag, arestat preventiv pentru luare de mită

de Agerpres    |    15 Mai 2014   •   17:53
Viceprimarul oraşului Babadag, arestat preventiv pentru luare de mită

Tribunalul Tulcea a decis, joi, arestarea preventivă a viceprimarului oraşului Babadag, Ionuţ Bonţoi, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Acuzatul va ataca decizia în apel la Constanţa, potrivit avocatului acestuia, Maricel Purice. "Instanţa a decis măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile şi vom merge la Constanţa pe cale de atac şi va aprecia instanţa fapta", a declarat, după pronunţarea deciziei, avocatul Maricel Purice.

Acesta a refuzat să menţioneze dacă viceprimarul oraşului Babadag, Ionuţ Bonţoi, şi-a recunoscut fapta, precizând că "instanţa a discutat doar despre măsura arestării preventive".

Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a decis miercuri punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o durată de 24 de ore a viceprimarului oraşului Babadag, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.

Ionuţ Bonţoi, în calitate de viceprimar, a solicitat de la un localnic 6.000 de lei pentru a nu-l amenda pentru o construcţie ridicată fără autorizaţie şi a fost prins, miercuri, în timp ce lua de la partea vătămată o primă tranşă de 3.000 de lei.

În urma flagrantului efectuat în colaborare cu Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului, viceprimarul oraşului Babadag a fost reţinut pentru 24 de ore, iar joi după-amiază Tribunalul Tulcea a decis arestarea lui preventivă pentru 30 de zile.

Aflat la primul său mandat de viceprimar al oraşului Babadag, Ionuţ Bonţoi are 37 de ani, a fost consilier local în perioada 2008-2012 şi este, potrivit actualului primar al oraşului Babadag, Georgian Caraman, prima autoritate locală de acest rang care este acuzată de luare de mită în ultimii 10 ani. 

×
Subiecte în articol: babadag ionut bontoi