x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Athanasie Stănculescu cere eliberarea condiţionată din închisoare

Victor Athanasie Stănculescu cere eliberarea condiţionată din închisoare

24 Mar 2014   •   12:20
Victor Athanasie Stănculescu cere eliberarea condiţionată din închisoare

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 au dezbătut, astăzi, cererea de eliberare condiţionată din închisoare a fostului general de armată Victor Atanasie Stănculescu, condamnat la 15 ani de detenţie în dosarul Revoluţiei de la Timişoara.

În sala de judecată, avocatul lui Stănculescu a declarat că fostul general a avut o atitudine ireproşabilă în penitenciar şi a primit aviz favorabil din partea Comisiei de eliberări condiţionate de la Penitenciarul Jilava. De asemenea, avocatul a invocat vârsta înaintată a lui Stănculescu şi a cerut judecătorilor eliberarea acestuia ţinând cont şi de aplicarea legii penale mai favorabile, relatează Agerpres.

De cealaltă parte, procurorul de şedinţă s-a opus eliberării condiţionate a lui Victor Atanasie Stănculescu susţinând că faptele de care se face acesta vinovat sunt foarte grave.

Instanţa a rămas în pronunţare în acest caz.

Victor Atanasie Stănculescu a fost condamnat în octombrie 2008 la 15 ani de închisoare şi degradarea militară, în urma unei decizii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. De-a lungul anilor el a depus în instanţe mai multe cereri de eliberare din închisoare, susţinând că are probleme grave de sănătate, iar afecţiunile de care suferă nu pot fi tratate în sistemul penitenciar. Toate solicitările sale au fost însă respinse de judecători.

×
Subiecte în articol: Victor Athanasie Stănculescu