x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Zota: "Îi mulţumesc lui Dumnezeu că au fost găsiţi. Puteam vorbi de şapte oameni decedaţi"

Victor Zota: "Îi mulţumesc lui Dumnezeu că au fost găsiţi. Puteam vorbi de şapte oameni decedaţi"

21 Ian 2014   •   09:23
Victor Zota: "Îi mulţumesc lui Dumnezeu că au fost găsiţi. Puteam vorbi de şapte oameni decedaţi"

Victor Zota, coordonator al Agenţiei Naţionale de Transplant, a declarat marţi dimineaţă, la Digi 24, că "dacă răniţii rămâneau acolo peste noapte, vorbeam despre şapte oameni decedaţi. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că au fost găsiţi"

"Nu am informaţii legate de teren, de cum s-au mobilizat echipele. Am luat legătura cu ambulanţa judeţeană şi au plecat toate echipajele spre zona respectivă. De ce a durat atât de mult până au fost găsiţi şi de ce au fost găsiţi de pădurari şi nu de echipele calificate, nu pot să vă spun. Nu m-am mai întâlnit cu o astfel de situaţie. Ne-a marcat", a declarat Zota.

"Am fost în legătură cu medicul Radu Zamfir, l-am rugat să aprindă un foc, pentru a fi mai vizibili, să încerce să facă zgomot cât mai mult. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că au fost găsiţi, dacă stăteau acolo peste noapte vorbeam acum despre 7 oameni decedaţi. Nu ar fi supravieţuit până dimineaţă", a mai spus şeful ANT.

"Radu Zamfir era foarte agitat, dezorientat, se concentra greu. Instinctul de medic a funcţionat însă, s-a dus la pilot şi a încercat să îl scoată, dar nu a reuşit. A încercat să ajute şi ceilalţi răniţi, pe tânăra studentă a resuscitat-o la un moment dat. Când au venit salvatorii ea încă avea semne vitale prezente", a precizat Zota, conform Digi 24.

"Medicul Zamfir a fost conştient oarecum, de aceea am reuşit să fiu permanent în contact cu el. Pe măsură ce trecea timpul puterile îi scădeau, era tot mai deprimat, ne-a zis că s-ar putea să fie ultima discuţie telefonică, pentru că nu mai rezista. E greu de stabilit momentul decesului pilotului, a fost conştient la început, dar cooperarea cu el era foarte grea, pentru că era cel mai puternic lovit", a spus Victor Zota.

×