x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO Adrian Gheorghe (CNAS), despre proiectul privind paturile din spitale: Nu va da nimeni paturi nimănui

VIDEO Adrian Gheorghe (CNAS), despre proiectul privind paturile din spitale: Nu va da nimeni paturi nimănui

17 Iun 2021   •   20:00
VIDEO Adrian Gheorghe (CNAS), despre proiectul privind paturile din spitale: Nu va da nimeni paturi nimănui

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Adrian Gheorghe, a precizat joi, referindu-se la proiectul care pune ''o limită superioară'' a numărului de paturi care pot fi contractate către furnizorii privaţi de sănătate, că ''nimeni nu va da paturi nimănui''.

Potrivit preşedintelui CNAS, procentul de 10% reprezintă o plafonare "care are scopul de a introduce predictibilitate în sistem".

"Procentul de 10% reprezintă o plafonare care are scopul de a introduce predictibilitate în sistem pe un trend deja existent şi sperăm noi elimină potenţialul de mişcări bruşte, pe scurt de vânturare a paturilor dinspre public şi privat sau invers, la nivel teritorial oferind tuturor furnizorilor predictibilitate privind care sunt limitele care pot fi atinse. (...) Este greu de conceput perspectiva care a fost vehiculată zilele acestea că dintr-o dată din pix vor fi mutate nişte paturi. Nu este vorba de aşa ceva. (...) Acesta este principiul prevăzut de ordonanţă în acest moment. Practic, dacă se va materializa măcar o parte din această creştere, se face în interiorul planului de paturi care include public şi privat. Deci, o creştere de 0,1% în public atrage o scădere de 0,1% în privat şi invers. Totul depinde şi de numărul de paturi care se actualizează la anumite intervale", a mai spus Adrian Gheorghe. 

×
Subiecte în articol: Adrian Gheorghe