x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO. Emanuel Ungureanu, plângere penală împotriva conducerii Institutului Oncologic din Cluj

VIDEO. Emanuel Ungureanu, plângere penală împotriva conducerii Institutului Oncologic din Cluj

03 Iul 2020   •   12:21
VIDEO. Emanuel Ungureanu, plângere penală împotriva conducerii Institutului Oncologic din Cluj

Deputatul USR Emanbuel Ungureanu, vicepreședinte al Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, a depus, vineri, o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, împotriva conducerii Institutului Oncologic din municipiu pentru răspândirea în instituție a COVID-19.

„Acel focar de infecţie a fost datorat, din punctul de vedere al declaraţiilor ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, ca fiind din cauza unor neglijenţe de management. Adică, domnul Tătaru a spus public că la Institutul Oncologic, din cauza unor greşeli ale conducerii spitalului, s-au infectat bolnavi şi, spun surse din spital, ar fi murit nişte bolnavi cu cancer", a declarat Emanuel Ungureanu, în cadrul unui videoclip postat pe contul său de Facebook.

Plângerea penală este făcută împotriva managerului Institutului Oncologic, Călin Vlad.

„Din informaţiile pe care le deţin, dr. Călin Vlad a direcţionat un pacient care a venit din focarul Suceava, l-a direcţionat către spital, fără să fie o urgenţă medicală. La momentul în care pacientul din Suceava a intrat în Institutul Oncologic din Cluj, acesta nu avea în foaie un test anti-COVID mai vechi de 48 de ore. De aceea, acel bolnav a intrat în spital neştiindu-se că este infectat cu COVID. Asta este prima neglijenţă gravă. O pilă, aşa cum spunem, în timp ce intrau pacienţii şi stăteau în triaj", a mai spus Emanuel Ungureanu.

×
Subiecte în articol: emanuel ungureanu coronavirus