x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vine o toamna calda

Vine o toamna calda

de Sorin Anghel    |    06 Aug 2008   •   00:00
Vine o toamna calda

Vara nu pleaca usor. Vom avea temperaturi de peste 35°C chiar si in luna august. Septembrie va fi ploios, dar in zilele calduroase vor fi si 30°C. Valorile termice din octombrie vor fi extreme. Ziua, mercurul din termometre va sari de 25°C, in vreme ce noaptea vor fi conditii de inghet.



După o vară în care am avut parte mai mult de ploi decît de caniculă, Administraţia Naţională de Meteorologie ne anunţă că în toamna acestui an vom avea zile cu 25 de grade Celsius şi nopţi cu temperaturi negative.  

AUGUST. Temperaturile medii lunare vor fi mai mari decît valorile normale în majoritatea regiunilor. În zilele cele mai calde, temperaturile maxime pot depăşi 35 de grade Celsius în zonele de cîmpie. În cele mai reci nopţi, temperaturile minime pot coborî sub 10 grade Celsius în zonele depresionare din centrul şi nordul ţării. Cantităţile de precipitaţii se vor încadra în general în limitele normale, exceptînd sudul ţării, unde local se pot înregistra deficite pluviometrice. Ploile vor avea caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină.

SEPTEMBRIE. Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale, exceptînd regiunile estice, unde pot fi mai mari decît mediile multianuale. În intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot depăşi 30 de grade Celsius. În cele mai reci nopţi, temperaturile minime pot coborî sub 5 grade  Celsius, favorizînd producerea brumei în depresiunile intramontane din nordul şi centrul ţării. Cantităţile de precipitaţii pot depăşi valorile normale în majoritatea regiunilor ţării. Ploile vor mai avea caracter de aversă, însoţite de descărcări electrice şi vor fi condiţii de grindină.

OCTOMBRIE. Temperaturile medii lunare vor fi în general normale, exceptînd regiunile sud-estice, unde pot fi mai mari decît mediile multianuale. În intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot depăşi 25 de grade Celsius în sud-estul ţării. Cele mai scăzute minime vor avea valori negative, favorizînd producerea brumelor şi a îngheţului la sol, mai ales în centrul şi nordul ţării. Regimul pluviometric se va încadra, în general, în limite normale în regiunile sudice, iar în rest va prezenta tendinţă de excedent.

×
Subiecte în articol: temperaturile meteo