x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vîntu s-a dus la instanţă în scaunul cu rotile

Vîntu s-a dus la instanţă în scaunul cu rotile

de Violeta Fotache    |    15 Feb 2011   •   14:35

Procesul lui Sorin Ovidiu Vîntu de la Tribunalul Bucureşti s-a desfăşurat cu o nouă încercare de recuzare. Potrivit avocatului Alexandru Chiciu, apărător al inculpatului, Sorin Ovidiu Vîntu a cerut recuzarea judecătoarei Camelia Bogdan, pe motiv că aceasta este fiica unui păgubit FNI.

Precizăm că la termenul trecu, avocaţii lui Vîntu au depus acte medicale potrivit cărora acesta este internat în spital după ce a suferit o "triplă fractură de rotulă. El a venit azi la Tribunalul Bucureşti în scaunul cu rotile.

"Acest proces nu are nicio legatură cu justiţia, este doar consecinţa luptei mele directe cu regimul Traian Băsescu. Domnia sa a început o vânătoare împotriva mea folosind toate instituţiile coercitive. Începând de azi, am început şi eu o vânătoare împotriva lui şi a tuturor care îl sprijină", a declarat Vîntu pe holurile instanţei de judecată.

"Cererea de recuzare se judecă chiar acum de către completul de permanenţă pentru incidentele procedurale", ne-a declarat vicepreşedinta Tribunalului Bucureşti, magistratul Laura Andrei.

SOV i-a zis în faţă judecătoarei că n-are încredere în ea

Domiciliul din buletinul magistratului coincide cu cel al lui Nicolae Bogdan, parte civilă în dosarul FNI.

Inculpat în dosarul privind favorizarea infractorului Nicolae Popa, Sorin Ovidiu Vîntu i-a spus judecătoarei Camelia Bogdan, verde-n faţă, că nu are încredere în judecata acesteia, motiv pentru care nici nu vrea să fie audiat de aceasta. În acest context, magistratul Camelia Bogdan l-a întrebat dacă doreşte să facă cerere de recuzare împotriva sa, moment în care unul dintre apărătorii inculpatului a anunţat că cere recuzarea. Motivul, aşa cum anunţam şI mai devreme, este acela că judecătoarea ar fi fiica unuia dintre păgubiţii FNI, Nicolae Bogdan, domiciliat în Drobeta Turnu Severin, pe strada Calea Târgu Jiului, redenumită între timp IC Brătianu. Adresa lui Nicolae Bogdan, parte civilă în dosarul prăbuşirii FNI, coincide cu adresa din buletinul judecătoarei.

După formularea cererii de recuzare, apărătorii i-au cerut totuşI judecătoarei Bogdan să admită ca SO. Vîntu să părăsească sala de judecată având în vedere faptul că el a spus clar că nu doreşte să facă declaraţie în acest moment şi că personal nu are întrebări de adresat martorilor. Judecătoarea i-a permis acestuia să părăsească sala. Judecarea cererii de recuzare este acum în desfăşurare.

×