x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator VIOLENŢA ÎN ŞCOLI / Elevii bucureşteni primesc gratuit droguri de la traficanţi

VIOLENŢA ÎN ŞCOLI / Elevii bucureşteni primesc gratuit droguri de la traficanţi

de Mara Raducanu    |    16 Ian 2009   •   00:00

Ministrul interimar al Internelor, Dan Nica, a declarat ieri că trebuie luate măsuri ferme la unităţile de învăţământ, pentru că în multe şcoli traficanţii dau copiilor droguri gratis.



Dan Nica le-a cerut poliţiştilor luarea unor măsuri urgente în preajma şcolilor. “Sunt foarte multe şcoli în care traficanţii de droguri se duc şi le dau gratis copiilor, tocmai în ideea de a-i face viitori utilizatori de droguri”, a afirmat Dan Nica după ce a participat la bilanţul Poliţiei Capitalei. Ministrul a adăugat că sunt foarte multe unităţi de învăţământ în care grupuri organizate îi şantajează pe elevi şi îi supun la anumite violenţe. La rândul lui, Petre Tobă, şeful Poliţiei Române, a cerut asigurarea patrulării zilnice în zona unităţilor de învăţământ, chiar şi în perioadele în care elevii nu au cursuri. Tobă a dispus totodată asigurarea prezenţei la intrările din şcoli a echipajelor de poliţie, care vor colabora cu jandarmii şi cu Poliţia Comunitară în intervalele orare în care se efectuează intrarea elevilor, precum şi ieşirea de la cursuri.
 
Peste 340 de infracţiuni au avut loc anul trecut în şcolile din Capitală sau în apropierea acestora, fiind identificaţi peste 300 de autori, între care şi elevi.

×
Subiecte în articol: scoala