x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Violeta Alexandru, despre respingerea bugetului Capitalei: Soluția rămâne dialogul

Violeta Alexandru, despre respingerea bugetului Capitalei: Soluția rămâne dialogul

30 Apr 2021   •   16:22
Violeta Alexandru, despre respingerea bugetului Capitalei: Soluția rămâne dialogul

Soluția rămâne dialogul, iar o idee ar fi semnarea unui nou protocol de colaborare la nivelul administrației și, de ce nu, la nivelul coordonării politice, spune liderul PNL București, Violeta Alexandru, cu privire la neadoptarea bugetului Capitalei

„București. Soluția rămâne dialogul. În interesul bucureștenilor care au dreptul să ne ceară să facem treabă. Am discutat cu echipa consilierilor liberali din Consiliul General, cu viceprimarul liberal preocupat de implicațiile respingerii bugetului în ședința trecută - toată disponibilitatea în aceste zile, așa cum am fost și au fost colegii mei din prima zi în care a început prima discuție pe buget, în urmă cu 2 luni. Toată disponibilitatea noastră pentru orice (altă) discuție necesară pe buget. Din partea noastră nu va exista nicio tergiversare pentru lămurirea oricăror aspecte în vederea adoptării, cât mai curând, a Bugetului Capitalei”, transmite Violeta Aexandru.

Ea reamintește faptul că, după ședința de Consiliu General în care s-a respins bugetul, primarul general a invitat USR - PLUS să propună o altă variantă de buget.

„Nu știu dacă aceasta este soluția ca fiecare grup politic să vină cu câte o variantă acum, la limita deadline-ului în care trebuie votat bugetul pentru a nu intra în incapacitate de plată, dar există un lucru mai important decât orice pentru mine și colegii mei - dorința de a ajunge la o soluție pentru a se face treabă la București”, adaugă liderul PNL București.

Ea precizează că s-au discutat peste șase săptămâni toate amendamentele și propunerile.

„Ceea ce contează acum este să sprijinim orice demers constructiv pentru votarea Bugetului. De acord (liberalii știu foarte bine ce au de făcut după adoptarea bugetului, alături de Primar și de partenerii noștri) să se treacă mai repede la toate deciziile de oprire a cheltuielilor inutile, de eficientizare a cheltuielilor publice. La rectificare ar trebui să se vadă mai bine diferența față de ceea ce s-a putut face acum. (...) Bugetul trebuie aprobat până la o anumită dată pentru a se putea încasa sumele din transferuri de la Ministerul Finanțelor. Mai sunt câteva zile. Alternativa este incapacitate de plată. Blocaj.
Oricum se vor continua discuțiile, evaluările până la rectificare, august/septembrie. Chiar nu se putea face minuni în câteva luni de la alegeri. Nu înseamnă că nu îmbunătățim lucrurile de la o etapă la alta. Vrem să evităm generarea de probleme pentru Capitală. Vom găsi răspunsuri și soluții prin dialog. O idee ar fi ca, în completarea protocolului din campania electorală, să facem acum unul pentru colaborarea de la nivelul administrației și, de ce nu, de la nivelul coordonării politice. Alături de Nicușor Dan. Cel pe care l-am susținut în fiecare zi din campanie”, conchide Violeta Alexandru.

Bugetul Capitalei a fost respins, miercuri, cu 17 voturi „pentru”, 22 „împotrivă” și 14 abțineri, după ce consilierii USR PLUS i-au cerut primarului general Nicușor Dan să retragă proiectul pentru că nu a fost dezbătut, iar veniturile „nu sunt realistice”.

×
Subiecte în articol: Violeta Alexandru