x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Violeta Alexandru: Va fi o creștere a pensiilor. Vom anunța eventuala modificare a creșterii de 40%

Violeta Alexandru: Va fi o creștere a pensiilor. Vom anunța eventuala modificare a creșterii de 40%

07 Iul 2020   •   22:51
Violeta Alexandru: Va fi o creștere a pensiilor. Vom anunța eventuala modificare a creșterii de 40%
Sursa foto: RaduBadoiu@GuvernulRomaniei

Ministrul Muncii Violeta Alexandru a anunțat, marți seara, că pensiile vor fi mărite, iar Guvernul va anunța „o eventuală modificare a procentului de 40% cunoscut”.

Ministrul Muncii a declarat, marți seara, la TVR, că nu este nimeni în Guvern care să nu dorească să fie mărite pensiile și că va fi anunțată o „eventuală modificare a procentului de 40% cunoscut”.

„Va fi o creștere a pensiilor. Este un Guvern responsabil, care va anunța o eventuală modificare a procentului de 40% cunoscut, în baza analizelor încasărilor la buget. Nu este nimeni care să nu vrea (...), să nu aibă înțelegere, însă, în mod evident, dincolo de orice populism suntem responsabili și vom comunica datele în baza încasărilor de la buget, după o perioadă extrem de dificilă.”, a spus Alexandru.

Aceasta a mai spus că este evidentă necesitatea majorării pensiilor, dar acest ucru trebuie să fie susținut de buget.

„Nu este nimeni în această echipă guvernamentală care, din răutate, din rea voință, să nu fie de acord cu cerințele pensionarilor. Este evident că este necesară o suplimentare în baza unei munci pe care au făcut-o, desigur, dar acest lucru trebuie să aibă susținerea bugetului. Venim după o perioadă de pandemie, o perioadă în care economia a fost greu lovită”, a mai spus Violeta Alexandru.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: pensii