x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Viorel Hrebenciuc: Decizia de arestare a lui Andrei este absolut nedreaptă. Dosarul este o prcărie, nu există prejudiciu

Viorel Hrebenciuc: Decizia de arestare a lui Andrei este absolut nedreaptă. Dosarul este o prcărie, nu există prejudiciu

24 Oct 2014   •   09:17
Viorel Hrebenciuc: Decizia de arestare a lui Andrei este absolut nedreaptă. Dosarul este o prcărie, nu există prejudiciu

Viorel Hrebenciuc a declarat, în această dimineaţă, în faţa arestului IPJ Braşov, că decizia de arestare preventivă a fiului său, Andrei, este ''absolut nedreaptă" şi se va face contestaţie. Politicianul a precizat că acest dosar este "o porcărie" deoarece nu există un prejudiciu, iar cei acuzaţi au încercat aplicarea unei hotărâri judecătoreşti irevocabile.

"O consider absolut nedreaptă. Normal, o să facem contestaţie şi ne luptăm în continuare. Se aruncă cu lături multe în perioada asta. O să vedeţi că dosarul ăsta este o porcărie. În primul rând, aşa-zişii specialişti de aici, de la DNA Braşov, vorbesc despre un prejudiciu de 450 de milioane într-o parte, de 300 de milioane în cealaltă parte, când vreau să vă zic acum şi să afle toată ţara: nu există niciun fel de prejudiciu. Trebuie să consulte şi comunicatul pe care l-a dat Romsilva în această privinţă", a spus Viorel Hrebenciuc.

De asemenea, politicianul a afirmat că nu se pune problema unor retrocedări ilegale, în condiţiile în care nu s-a făcut nicio retrocedare, iar în această privinţă ar exista o 'hotărâre judecătorească definitivă, irevocabilă şi executorie'.

"În al doilea rând, reţineţi, şi fiţi deontologi, următorul lucru: cei care au lucrat, au lucrat pentru o hotărâre judecătorească definitivă, irevocabilă şi executorie. Sunt foarte mulţi oameni în această ţară care au intrat în puşcărie pentru că nu au aplicat asemenea hotărâri. Aceasta este o hotărâre care a fost dată acum doi ani, contestată în circa patru contestaţii care se judecă şi în momentul de faţă în diverse judecătorii şi tribunale din România, astfel încât nu înţeleg cum pe parcursul judecării acestor dosare se iau asemenea hotărâri aberante. Deci nu se pune problema aicea să fie vorba de despăgubiri ilegale sau retrocedări ilegale pentru că nu există nicio retrocedare. Deci dumneavoastră daţi pe post, vorbiţi de retrocedări ilegale care de fapt nu s-au făcut, este dosarul neretrocedărilor, nu al retrocedărilor ilegale", a explicat Viorel Hrebenciuc.

Întrebat despre acuzaţiile de trafic de influenţă şi spălare de bani cercetate de procurori în dosar printr-o firmă offshore din Cipru, Hrebenciuc a răspuns că nu poate fi vorba de aşa ceva pentru că nu a existat un prejudiciu. "Aţi văzut vreodată o spălare de bani fără bani? Este vorba de o spălare de bani fără bani. Cipru este în Uniunea Europeană, deci offshore-urile sunt legale dacă sunt din Cipru, în Uniunea Europeană, deci nu văd care este problema. Este un contract comercial, civil, nu are nimic de alt uz în el", a spus Hrebenciuc.

Înalta Curte de Casaţie a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Andrei Hrebenciuc, urmărit penal în dosarul retrocedărilor.

×