x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vlad Voiculescu, răbufnire la adresa lui Florin Cîțu: Decizia de a comanda vaccinurile a fost luată de premier, fără acordul MS

Vlad Voiculescu, răbufnire la adresa lui Florin Cîțu: Decizia de a comanda vaccinurile a fost luată de premier, fără acordul MS

21 Sep 2021   •   17:58
Vlad Voiculescu, răbufnire la adresa lui Florin Cîțu: Decizia de a comanda vaccinurile a fost luată de premier, fără acordul MS
Sursa foto: Hepta

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătății, spune că ancheta DNA cu privire la modul în care s-au făcut achizițiile de vaccinuri este bine-venită. El sustine că decizia de a comanda vaccinurile a fost luată de premier, fără a consulta Ministerul Sănătății.

Fostul ministru al Sănătății amintește că, pe la mijlocul lunii martie a acestui an, premierul Florin Cîțu l-ar fi acuzat că s-ar fi opus unei achiziții suplimentare de vaccinuri.

„Nu direct, ci - așa cum viitorul fost premier Cîțu, ajutat de consilieri angajați pe bani publici pentru nevoile de comunicare personale - a ales să comunice de altfel de fiecare dată când a vrut să își murdărească colegii din coaliția de guvernare”, a scris pe Facebook Vlad Voiculescu.

Acesta spune că a adus atunci la cunoștința întregului Guvern că „decizia de a comanda vaccinurile a fost luată de viitorul fost premier și comunicată Comisiei Europene (pentru că a fost vorba de o achiziție la nivel european) fără a se ține cont de opinia ordonatorul de credite (adică cel care plătea) iar acesta era Ministerul Sănătății. Am cerut ca această practică de a decide pe bugetul aflat în răspunderea mea, fără a fi consultat, să înceteze”.

Conform lui Vald Voiculescu, România avea deja un număr prea mare de vaccinuri comandate, în raport cu toate scenariile vis-a-vis de campania de vaccinare.

El mai spune că „în urma deciziilor precipitate, tot prin decizia lui Florin Cîțu, România a comandat irațional vaccinuri fără număr, a cumpărat doze peste necesar și a ajuns în situația de a vinde și dona mai multe milioane de vaccinuri decât orice altă țară din Europa: nu din rațiuni umanitare, ci pentru că altfel ar fi expirat”.

Vlad Voiculescu speră să afle din ancheta DNA și despre modul în care au fost distribuite aceste doze, felul în care au fost făcute donațiile, dar și cum au fost alese țările în care s-au făcut aceste donații.

„Românii chiar trebuie să știe. Pentru că, dacă nu ar mai simți că sunt prostiți și mințiți constant, poate-ar avea ceva mai multă încredere în cei care le cer imperativ și tot mai răstit să se vaccineze”, a adăugat fostul ministru pe rețeaua de socializare.

Un dosar penal privind modalitatea de cumpărare a vaccinurilor anti-COVID-19 a fost deschis în România. Urmărirea penală se face pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, in rem.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: vlad voiculescu