x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator “Vlădutz‘‘, arestat înainte de un nou atac

“Vlădutz‘‘, arestat înainte de un nou atac

de Miruna Pasa Petru    |    Violeta Fotache    |    19 Apr 2008   •   00:00

HACKERUL DE LA EBAY
Cînd s-a trezit cu autorităţile la uşă, Vlad Duiculescu – cel care a spart sistemul de siguranţă al eBay – a încercat să scape de probele in­cri­minatorii pentru el.

HACKERUL DE LA EBAY
Cînd s-a trezit cu autorităţile la uşă, Vlad Duiculescu – cel care a spart sistemul de siguranţă al eBay – a încercat să scape de probele in­cri­minatorii pentru el. Astfel că, în timp ce forţele de ordine îi spăr­geau uşa, hackerul, fiu de medici a aruncat pe fereastra apartamentului, situat la etajul cinci al unui bloc din Drumul Taberei, trei laptopuri, din cele şase computere deţinute, în ideea că odată zdrobite, autorităţile nu mai au ce să facă. Ghinion, informaţiile pot fi recuperate. Săltat de mascaţi şi procurori din apartamentul în care locuia împreună cu un prieten, Vlad Constantin Duiculescu, alias “Vlădutz‘‘ şi “Vladuzro‘‘, le-a spus procurorilor în timpul audierilor că n-a vrut decît să-şi crească “faima de cyberinfractor‘‘. După fiecare spargere dată sistemului eBay, se lăuda pe net: “I-am spart din nou‘‘. Din 2005 pînă în 2007 a creat un prejudiciu de peste 2 mi­lioane de dolari. A putut fi prins joi de anchetatori, cu sprijinul SRI, US Secret Service şi FBI, chiar înainte ca Vlădutz să atace din nou compania.

 
A ACŢIONAT ŞI DIN UN­GA­RIA. Şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT), Codruţ Olaru, ne-a precizat ieri că l-au urmărit aproa­pe un an. “Hackerul utiliza IP-uri dinamice, ce îi asigurau un oa­recare anonimat. O perioadă a spart sistemele eBay şi din Ungaria, dintr-o localitate la vreo 60 de km de vamă. A fost dificil, dar l-am prins. Se pare că avea o răfuială in­fan­tilă cu cei de la eBay, ajunsese să spargă conturile de mail ale unor persoane din con­duce­rea eBay, plus sistemele de siguranţă. Cum îşi puneau din nou sistemele sub protecţie, cum Vlădutz ataca din nou. El lupta să le dea peste cap. La audieri a recunoscut faptele. Ne-a spus că a fă­cut-o pentru o re­putaţie totală‘‘, ne-a de­cla­rat şeful DIICOT. Reţinut de pro­cu­rori pentru 24 de ore şi arestat de Tribunalul Bucureşti pentru 29 de zile, Vlad Duiculescu a declarat recurs. Compania eBay a mulţumit public DIICOT pentru prinderea lui Vlăduţ. 


• Citiţi aici comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie -format doc

×
Subiecte în articol: observator ebay