x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Ministerul Educației: Pe 9 iunie, peste 1,1 milioane de tineri vor avea prima lor experiență de vot

Ministerul Educației: Pe 9 iunie, peste 1,1 milioane de tineri vor avea prima lor experiență de vot

de Redacția Jurnalul    |    02 Mai 2024   •   20:00
Ministerul Educației: Pe 9 iunie, peste 1,1 milioane de tineri vor avea prima lor experiență de vot

 Pe 9 iunie, peste 1,1 milioane de tineri vor avea prima lor experiență de vot, susține Ministerul Educației într-un mesaj postat joi, de Ziua Tineretului, pe pagina de Facebook a instituției.

De Ziua Națională a Tineretului, Ministerul Educației îi îndeamnă pe tineri să se implice activ în procesul democratic și să își facă vocea auzită prin vot.

„Anul 2024 este un an în care se vor desfășura patru rânduri de alegeri în România: europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale. Pe 9 iunie, peste 1,1 milioane de tineri vor avea prima lor experiență de vot. Aveți ocazia să demonstrați influența voastră asupra direcției în care se îndreaptă România și Europa”, au transmis reprezentanții instituției pe rețeaua de socializare.

Aceștia arată că la nivelul ministerului se pune „cel mai mare preț pe a oferi tinerilor din sistemul de învățământ instrumentele și resursele de care au nevoie pentru a deveni cetățeni informați, responsabili și activi”.

Conform International Civic and Citizenship Education Study 2022, elevii români se așteaptă să voteze la alegerile europene într-o măsură mai mare decât în celelalte țări participante la studiu: 77% dintre aceștia susțin că cel mai probabil vor vota la alegerile europene, față de numai 58% media ICCS, arată Ministerul Educației.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: vot alegeri ministerul educatiei