x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vrancea: Au furat 1 milion de lei noi

Vrancea: Au furat 1 milion de lei noi

de Dana Lepadat    |    28 Iul 2009   •   00:00

Şase tineri cu vârsta între 18 şi 23 de ani sunt suspectaţi de poliţie în cazul unui jaf comis în municipiul Adjud în noaptea de duminică spre luni în care un milion de lei noi (10 miliarde de lei vechi - n.r.) i-au fost furaţi unei femei în vârstă de 48 de ani dintr-o ladă pe care o ţinea sub pat, după ce au lovit-o în cap şi au agresat mai multe persoane din anturajul ei.

Trei dintre aceştia, Ţ.Rio-Vasilică (20 de ani), H.Alexandru (20 de ani) şi complicele lor P.Gigel (22 de ani), toţi din Huşi au fost deja prinşi de poliţie pe raza municipiului Huşi, judeţul Vaslui. Aceştia aveau asupra lor 420.000 de lei. Ei vor fi duşi în arestul IPJ Vrancea. Ceilalţi suspecţi, respectiv I.Dragoş (18 ani), I.Mihăiţă (22 de ani) şi P.Adrian (23 de ani) tot din Huşi sunt căutaţi acum de poliţişti în toată ţara.

Femeia care deţinea banii, B. Mariana, este tot din municipiul Huşi, judeţul Vaslui şi locuia temporar într-o rulotă în municipiul Adjud unde se afla pentru instalarea utilajelor unui parc de distracţii ce urma să fie pus în scenă cu ocazia târgului anual din localitate ce începe la 6 august. Banii îi ţinea într-o cutie metalică sub pat neasigurată. Poliţiştii au găsit în cutie după momentul jafului încă 338.400 lei.

Cutia nu prezenta urme de forţare. Femeia se află acum internată la spital cu traumatism cranian împreună cu alte două persoane rănite din anturajul său. Nu se ştie exact care este suma pe care femeia o avea în cutia metalică întrucât a declarat mai multe variante la poliţie, însă din estimările poliţiştilor în cutie ar fi fost 1.400.000 de lei noi (14 miliarde lei vechi - n.r.), iar prejudiciul ajunge la un milion de lei din care 420.000 de lei au fost recuperaţi de la primii trei suspecţi prinşi. Restul de bani, potrivit ultimelor estimări ar fi la ceilalţi suspecţi.

Potrivit poliţiştilor şi declaraţiilor date de femeia jefuită, printre suspecţi se află şi un complice din anturajul acesteia. Poliţia cotinuă cercetările. Acesta este cel de-al doilea jaf în Vrancea în ultimele şase luni după ce în luna februarie contabilul unei firme de metale de construcţii din Focşani a fost jefuit de 200.000 de lei.

×
Subiecte în articol: observator jaf