x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 12 noiembrie 2008

Vremea probabilă 12 noiembrie 2008

de Dan Panaitescu    |    12 Noi 2008   •   00:00

După valorile de temperatură, dar mai ales după ceaţă, care a început să fie din ce în ce mai des prezentă, nu încape nici o îndoială că suntem în plină toamnă. Ceaţa, care ieri dimineaţă s-a format în zonele mai joase din sudul şi din estul ţării, s-a manifestat fie cu reducerea vizibilităţii la înălţimea de 2- 3 metri deasupra pământului, fie în înălţime, sub formă de nori de tip stratiform.



 La limita inferioară a atmosferei a avut loc o pătrundere de vapori de apă, de deasupra Mării Negre, în condiţiile în care vântul a fost orientat dinspre mare spre uscat, asta ca urmare a persistenţei la est şi nord-est de ţara noastră, inclusiv deasupra Mării Negre, a unui maxim de presiune. Manifestări de acest gen au loc de cele mai multe ori în astfel de situaţii şi mai ales în anotimpul rece al anului, când apa mării rămâne mai caldă decât uscatul, conservând o parte din căldura acumulată peste vară. În estul ţării va mai fi ceaţă în dimineţile următoare, iar în celelalte regiuni treptat se vor aduna nori, însă condiţiile de precipitaţii vor fi destul de slabe. Înnorările sunt benefice în ceea ce priveşte evoluţia temperaturilor minime, care, prin diminuarea radiaţiei nocturne, nu vor mai fi atât de scăzute ca în ultimele nopţi. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:       max.: 12°C   min.: –1°C
Periferie:    max.: 13°C   min.: 1°C

Azi (miercuri):
Vremea va fi în general frumoasă. Cerul va fi variabil, iar dimineaţa şi din nou noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab, până la moderat.

Mâine (joi):
Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare noaptea, iar vântul va sufla slab, până la moderat. Presiunea atmosferică va fi variabilă, înregistrând valori comparabile cu cele din zilele anterioare. Maxima: 14°C; minima: 1°C.

Poimâine (vineri):
Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab, până la moderat. Presiunea atmosferică va fi comparabilă. Maxima: 13°C, minima: 1°C.

LA MUNTE


Azi (miercuri):
Vremea va fi predominant frumoasă, dar rece, mai ales dimineaţa şi noaptea. Cerul va fi variabil, iar la începutul zilei şi în cursul nopţii, îndeosebi în depresiunile Carpaţilor Orientali, se va semnala ceaţă. Vântul va sufla slab, până la moderat în zona înaltă.

Mâine (joi):
Vremea se va menţine frumoasă. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab, până la moderat. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul anterior. În orele dimineţii se va semnala ceaţă pe arii restrânse, îndeosebi în zonele depresionare ale Carpaţilor Orientali.

Poimâine (vineri):
Cerul va prezenta unele înnorări, iar izolat, în masivele nordice ale Carpaţilor Orientali şi în Munţii Apuseni, vor fi ploi slabe. Vântul va sufla slab, până la moderat. Temperatura aerului va începe să crească uşor. Izolat, în zonele depresionare se menţin condiţiile de ceaţă.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ

Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu barometrul.

Azi (miercuri):
Presiunea va fi relativ staţionară, la valori în jur de 758- 759 mmHg.

Mâine (joi):
Presiunea va marca o uşoară creştere în a doua parte a intervalului, până la valori în jur de 761- 762 mmHg.

Dacă eşti martorul unor fenomene meteo extreme, fotografiază sau filmează şi trimite imaginile la meteo@jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: pană vantul meteo