x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 28 noiembrie 2008

Vremea probabilă 28 noiembrie 2008

de Dan Panaitescu    |    28 Noi 2008   •   00:00

Ieri, dinspre centrul Europei au mai ajuns nori în ţara noastră, în regiunile nordice şi de nord-est, dar şi în cele centrale, însă majoritatea au fost cu plafon scăzut şi fără precipitaţii.



Ploile slabe, lapoviţa şi ninsoarea din primele ore ale zilei de ieri, din Muntenia, sudul Dobrogei şi chiar din Capitală, au provenit din sistemul frontal care, cu o zi în urmă, a determinat răcirea vremii din ţara noastră şi în condiţiile în care circulaţia aerului a fost dinspre Carpaţii Meridionali, în zonele de sub munte tentativa a fost de uşoară instabilizare a coloanei de aer, de dezvoltare pe verticală a acelor formaţiuni, însă umiditatea din aer nu a fost prea ridicată şi nici repartiţia temperaturii pe coloana de aer. Începând de la noapte, sistemul frontal care va determina precipitaţii în ţara noastră este unul de provenienţă mediteraneană. Mare parte din conţinutul său se va consuma în ţările fostei Iugoslavii, în partea vestică a Munţilor Balcani şi a Alpilor Dinarici, dar cum aerul cald, care va fi antrenat spre zona geografică a României, va pătrunde mai întâi la înălţime, apoi şi în zonele mai joase, cel puţin în Oltenia, la început, vor predomina lapoviţa şi ninsoarea. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:         max.: 60C     min.: –20C
Periferie:      max.: 70C    min.: 00C

Azi (vineri):

Vremea va fi predominant frumoasă. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre sfârşitul intervalului. Vântul va sufla în general slab, iar dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va fi în scădere.

Mâine (sâmbătă):
Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua în cursul zilei. Vântul va sufla slab şi moderat. Noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Maxima: 6°C; minima: 1°C.

Poimâine (duminică):

Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla în general slab. Maxima: 8°C; minima: 1°C

LA MUNTE


Azi (vineri):
Vremea va fi în general frumoasă şi se va încălzi uşor. Cerul variabil se va acoperi treptat, noaptea, în Carpaţii Occidentali şi îndeosebi spre dimineaţă vor cădea preci-pitaţii sub formă de lapoviţă şi de ninsoare. Vântul va prezenta unele intensificări. La primele ore va fi ceaţă pe văi şi în depresiuni.

Mâine (sâmbătă):

Vremea va continua să se încăl-zească uşor. Ziua, cerul va fi mai
mult noros şi vor cădea precipitaţii mixte, iar în cursul nopţii înnorările vor fi doar temporare şi izolat în Carpaţii Orientali va ninge. Pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă. Vântul va prezenta intensificări, mai ales în zona înaltă.

Poimâine (duminică):
Cerul va fi temporar noros, iar noaptea în Munţii Apuseni vor fi condiţii de precipitaţii. Pe văi şi în depresiuni, mai ales dimineaţa şi noaptea, va fi ceaţă. Vântul va prezenta unele intensificări, mai ales pe creste. Temperatura aerului se va menţine la valori uşor mai mari decât cele normale la această dată, dar comparabile cu cele din intervalul anterior.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ


Azi (vineri):
Presiunea atmosferică va scădea de la valori în jur de 762 mm Hg până la valori în jur de 760 mm Hg.

Mâine (sâmbătă):

Presiunea atmosferică va scădea până la valori în jur de 752 mm Hg.

Dacă eşti martorul unor fenomene meteo extreme, fotografiază şi trimite imaginile la meteo@jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: meteo