x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 29 noiembrie 2008

Vremea probabilă 29 noiembrie 2008

de Dan Panaitescu    |    29 Noi 2008   •   00:00

Astăzi, cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii în toate regiunile. Teoretic, temperatura aerului ar trebui să mai crească, dar practic, din motive de cer noros şi de ploi, multe dintre valorile termice maxime vor fi mai mici decât cele de ieri, însă în următoarea perioadă de timp vremea se va mai încălzi.



 În cea mai mare parte a lunii decembrie, regimul termic va fi mai ridicat decât în mod obişnuit, iar precipitaţiile vor fi apropiate de normal. Precipitaţiile de astăzi vor fi sub formă de ploaie, dar şi ninsorile de la munte se vor transforma în lapoviţă şi chiar ploaie, condiţii în care stratul de zăpadă şi aşa subţire, se va tasa şi îngreuna. Temperatura aerului va fi în continuă creştere în zonele montane, chiar şi în cele foarte înalte; în zonele cu altitudini mai mici vor fi condiţii de formare a ceţii. Şi totuşi, în Câmpia de Vest, în Maramureş, dar şi pe dealuri, în principal cele ale Munteniei, mercurul termometrelor va depăşi la amiază 12°C...14°C. Începând din noaptea de duminică spre luni, alte sisteme noroase vor mai aduce precipitaţii în ţara noastră, mai precis ploi, mai multe în jumătatea de vest şi mai puţine în cea de est. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:       max.: 50C   min.: 10C
Periferie:
   max.: 60C   min.: 20C

Azi (sâmbătă):

Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat. Spre sfârşitul nopţii vor fi condiţii de ceaţă. Presiunea atmosferică va scădea în prima parte a intervalului, apoi va creşte uşor.

Mâine (duminică):

Vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla în general slab. Dimineaţa şi noaptea vor fi condiţii de ceaţă. Maxima: 9°C; minima: 1°C.

Poimâine (luni):
Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii de ceaţă. Vântul va sufla slab. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante. Maxima: 9°C; minima: 2°C

LA MUNTE


Azi (sâmbătă):

Ziua, cerul va fi mai mult noros şi vor cădea precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. Noaptea, înnorările vor fi temporare, iar precipitaţiile se vor restrânge treptat spre nordul Carpaţilor Orientali. Pe văi şi în depresiuni se va forma ceaţă. Vântul va prezenta intensificări locale. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul precedent.

Mâine (duminică):

Vremea se va încălzi uşor. Cerul va fi temporar noros; pe văi şi în depresiuni local va fi ceaţă, iar noaptea în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona înaltă.

Poimâine (luni):

Vremea va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi temporar noros şi, îndeosebi noaptea, va ploua slab în Carpaţii Occidentali şi nordul Carpaţilor Orientali. Pe văi şi în depresiuni se va semnala ceaţă, mai ales dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab până la moderat, cu unele intensificări în zona înaltă.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ


Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe unitatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu ajutorul barometrului, iar înălţimea coloanei de mercur a acesteia variază în strânsă legătură cu starea vremii.

Azi (sâmbătă):
Presiunea atmosferică va scădea în prima parte a intervalului de la valori în jur de 756 mm Hg până la valori în jur de 752 mm Hg.

Mâine (duminică):
Presiunea atmosferică nu va avea variaţii importante, menţinându-se la valori în jur de 755 mm Hg.

×
Subiecte în articol: meteo