x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 6 decembrie 2008

Vremea probabilă 6 decembrie 2008

de Dan Panaitescu    |    06 Dec 2008   •   00:00

În condiţiile unui cer destul de degajat, cel puţin în regiunile sudice şi de răsărit, unde vântul a fost ceva mai alert decât în restul teritoriului, temperatura aerului a mai crescut ieri, ajungând la amiază până la 18 grade la Bucureşti, Tecuci, Vaslui şi Tulcea şi 19 grade la Bechet, Constanţa, Zimnicea, Turnu Măgurele şi Focşani.



 Şi astăzi valorile termice vor fi ridicate, iar de mâine va începe un proces de răcire, care se va resimţi destul de bine în regiunile vestice, nordice şi centrale, apoi şi în restul ţării şi care va continua poimâine. Scăderea de temperatură se va concretiza şi sub forma precipitaţiilor, aşa că ploile se vor transforma în lapoviţă şi în ninsoare în Maramureş, Transilvania, cea mai mare parte a Moldovei, în Crişana şi în Banat, numai că o dată cu transformarea se vor şi restrânge ca arie. La munte, treptat, vor predomina ninsorile, mai însemnate cantitativ în Carpaţii Orientali şi în special în zona de curbură a acestora, unde se va depune un strat nou de zăpadă. Temperatura aerului va fi în scădere accentuată şi maximele vor rămâne negative şi în condiţii de vânt foarte intens, senzaţia de rece va fi amplificată, iar ninsoarea şi vântul presupun şi vizibilitate foarte redusă. Până la instalarea aerului rece, ploile din Dobrogea, Muntenia şi sudul Moldovei pot fi însoţite de descărcări electrice, aşa cum s-a întâmplat în seara zilei de joi, când astfel de manifestări au fost în jumătatea de nord a Munteniei, Depresiunea Braşovului şi în sudul Moldovei, dar şi în Carpaţii de Curbură, unde au fost intensificări de vânt de scurtă durată şi cu aspect de vijelie. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:          max.: 140C     min.: 70C
Periferie:      max.: 130C    min.: 60C

Azi (sâmbătă):

Cerul va fi variabil ziua şi mai mult noros noaptea, când temporar va ploua. Vântul va sufla slab până la moderat. Presiunea atmosferică va scădea.

Mâine (duminică):
Vremea se va răci uşor. Cerul va prezenta înnorări şi trecător va ploua. Vântul va sufla, în general, moderat. Presiunea atmosferică va mai scădea uşor la începutul intervalului, apoi va creşte. Maxima: 12°C, iar minima: 1°C.

Poimâine (luni):
Vremea va continua să se răcească uşor. Cerul va fi mai mult noros şi trecător, mai ales ziua, este posibil să plouă slab. Maxima: 8°C, iar minima: –4°C.

LA MUNTE


Azi (sâmbătă):
Ziua, în Carpaţii Occidentali, în nordul Carpaţilor Orientali şi în vestul Carpaţilor Meridionali cerul va fi mai mult noros şi va ploua, în timp ce în restul zonei înnorările vor fi temporare, iar dimineaţa pe arii restrânse, pe văi şi în depresiuni, va fi ceaţă. După-amiaza şi noaptea, nebulozitatea se va acccentua în toate zonele montane şi vor cădea precipitaţii, la început sub formă de ploaie, care se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, pe arii extinse în Carpaţii Meridionali şi local în rest. Vântul va prezenta intensificări. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative faţă de intervalul precedent.

Mâine (duminică):
Vremea se va răci. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse vor cădea precipitaţii, care treptat vor fi mai ales sub formă de ninsoare. Vântul va sufla moderat, cu intensificări în zona înaltă.

Poimâine (luni):
Vremea va continua să se răcească, iar cerul va fi mai mult noros. Local, mai ales ziua, va mai ninge slab. Vântul va sufla moderat, cu unele intensificări în zona înaltă.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ


Presiunea atmosferică va scădea, mai ales spre sfârşitul intervalului, de la valori în jur de 753 mm Hg până la valori în jur de 749 mm Hg.

×
Subiecte în articol: meteo