x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Vremea probabilă 7 noiembrie 2008

Vremea probabilă 7 noiembrie 2008

de Dan Panaitescu    |    07 Noi 2008   •   00:00

Ieri, când au fost mai puţini nori şi mai mult soare, majoritatea valorilor maxime de temperatură au fost mai ridicate decât alaltăieri, foarte ridicate în zonele de deal şi de munte, chiar peste 20°C-22°C.



Banatul, Crişana, Maramureşul şi cea mai mare parte a Transilvaniei rămân în continuare cu o vreme mai caldă decât în mod obişnuit la această dată şi cu valori de presiune apropiate de cele de ieri. Sunt zone protejate de arcul carpatic. În ceea ce priveşte pătrunderea de aer rece din estul şi sudul României, maximele de astăzi nu vor fi diferite de minimele care se înregistrează de cele mai multe ori dimineaţa. În plus, din cauza vântului, care va avea intensificări mai ales pe litoral, în Delta Dunării şi în sudul Câmpiei Române, senzaţia de rece va fi amplificată. Vântul se va intensifica şi în Banat, aerul rece circulând pe la est şi pe la sud de Carpaţii Orientali şi respectiv Carpaţii Meridionali va fi dirijat şi spre Banat, pe cursul Dunării. O scădere de temperatură va fi şi în regiunile protejate de munţi, unde pentru început va mai fi ceaţă, dar numai în zonele joase, respectiv în depresiuni, podiş şi la câmpie. La munte şi în special în zona mai înaltă, vremea va fi în continuare frumoasă. (meteorolog Romica Jurca)

BUCUREŞTI


Centru:      
max.: 12°C   min.: 6°C
Periferie:  max.: 11°C  min.: 5°C

Azi (vineri):
Vremea se va răci accentuat. Cerul va fi mai mult noros, vor fi condiţii de burniţă sau de ploaie slabă, iar vântul va sufla moderat, cu unele intensificări. Presiunea atmosferică va creşte uşor.

Mâine (sâmbătă):
Cerul va fi înnorat în cea mai mare parte a intervalului şi trecător vor fi condiţii de ploaie slabă. Vântul va sufla moderat. Presiunea atmosferică va continua să crească uşor. Maxima: 13°C; minima: 5°C.

Poimâine (duminică):
Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab. Dimineaţta vor fi condiţii de ceaţă. Maxima: 12°C, minima: 2°C.

LA MUNTE


Azi (vineri):
Vremea se va răci. Cerul va fi variabil, cu înnorări în Carpaţii Orientali, Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului, unde numai izolat va ploua slab. Vântul va prezenta unele intensificări.

Mâine (sâmbătă):
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, unde cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe sau burniţe. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări pe creste. Temperatura aerului nu va avea variaţii semnificative. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni local va fi ceaţă.

Poimâine (duminică):
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali, unde izolat vor fi ploi slabe sau burniţe. Vântul va sufla slab, până la moderat, cu unele intensificări în zona înaltă. Temperatura aerului va avea valori comparabile cu cele din intervalul precedent. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni, local va fi ceaţă.

PRESIUNEA ATMOSFERICĂ


Presiunea atmosferică reprezintă forţa exercitată de aerul atmosferic pe umiditatea de suprafaţă. Aceasta se măsoară cu barometrul.

Azi (vineri):
Presiunea atmosferică va creşte uşor de la valori în jur de 762 mm Hg până la valori în jur de 765 mm Hg.

Mâine (sâmbătă):

Presiunea atmosferică va continua să crească uşor de la valori în jur de 765 mm Hg până la valori în jur de 768 mm Hg.

Dacă eşti martorul unor fenomene meteo extreme, fotografiază şi trimite imaginile la meteo@jurnalul.ro.

×
Subiecte în articol: vantul meteo