In ultima saptamina a lunii februarie 2012 s-a desfasurat in Brasov un workshop transnational pe o tema de stringenta actualitate :“Dezvoltarea si promovarea unor forme de cooperare intre angajatori,patronate,organizatii sindicale, ONG-uri (asociatii si fundatii), autoritati si organizatii publice, si alti actori relevanti pe piata muncii
Persoanele direct implicate ,58 de participanti , au fost directori sau reprezentanti ai DGASPC, AJOFM, AJPS, asociatii , fundatii si manageri ai unor firme private care lucreaza cu persoane cu dizabilitati, in 6 judete: Arad,Timis, Braila, Constanta , Brasov si Sibiu
Activitatea s-a desfasurat in cadrul proiectului'Cresterea sanselor de integrare profesionala a tinerilor care parasesc sistemul de ocrotire la implinirea varstei de 18 ani din regiunile Centru, Vest si Sud Est, initiat si coordonat de Centrul Regional de Initiere si Servicii Maramures.
Scopul ? Identificarea practica si promovarea oportunitatilor de ocupare pentru grupurile vulnerabile, cu participarea directa a partenerilor de lucru si invitatilor din cadrul organismelor implicate in activitatile de incluziune sociala (organizatii publice si private). Un interes deosebit a starnit schimbul de 'bune practici' initiat pe aceasta tema cu organizatii similare din tarile partenere ( Franta, Anglia si Spania) . Materialele elaborate se vor constitui intr-o brosura, ca un pachet cu masuri concrete si relevante.
Obiectivul Proiectului l-a constituit consolidarea capacitatilor, competentelor, cunostintelor si stimei de sine a tinerilor care urmeaza sa paraseasca sistemul institutionalizat de protectie a copilului din cele trei regiuni, la implinirea varstei de 18 ani, astfel incat pana la final sa se realizeze integrarea profesionala a cel putin 40 % dintre acestia.
Prin rezultatele generate de atingerea acestui obiectiv, modul in care se propune incluziunea sociala a beneficiarilor Proiectului , foloseste o abordare complexa care se adreseaza tuturor aspectelor – ocupare, educatie, ingrijirea sanatatii, protectie sociala - proiectul faciliteaza accesul pe piata muncii a tinerilor care parasesc sistemul de ocrotire la implinirea varstei de 18ani promovand dezvoltarea unei societati inclusive si coezive.
Prin activitatile si obiectivele propuse, pe parcursul derularii sale , tinerii din cele 3 regiuni de dezvoltare cuprinzand judetele : Arad,Timis, Braila,Constanta, Brasov, Sibiu , care parasesc sistemul de ocrotire, beneficiaza de oportunitati sporite pentru participarea viitoare pe o piata flexibila si inclusiva, contribuind in acest fel la realizarea obiectivului general al POSDRU 2007-2013
Proiectul 60588 este finantat prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cofinantat din Fondul Social European.