x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zagorakis, campionul european din Parlamentul European: “Să combatem rasismul şi violenţa în sport”

Zagorakis, campionul european din Parlamentul European: “Să combatem rasismul şi violenţa în sport”

13 Iun 2014   •   11:17
Zagorakis, campionul european din Parlamentul European: “Să combatem rasismul şi violenţa în sport”

Inima lumii sportive bate de joi în Brazilia, unde 32 de ţări din lumea întreagă şi-au dat întâlnire pentru a-şi disputa titlul de cea mai bună echipă din fotbal. Înaintea jocului de deschidere, fostul jucător şi căpitan al echipei naționale de fotbal din Grecia, campioana europeană în 2004, Thodoris Zagorakis, ales eurodeputat în luna mai din partea partidului grec Noua Democraţie, a vorbit despre Cupa Mondială, sport şi rolul său în viitorul legislativ. “Trebuie să vedem cum putem oferi sprijin real în sport. Trebuie să abordăm violenţa şi rasismul, care reprezintă o plagă în zilele noastre, dar trebuie şi să investim în infrastructura sportivă”, a declarat Zagorakis pentru site-ul Parlamentului European.

Cât priveşte câştigătoarea ediţiei din acest an, grecul merge pe mâna echipei gazdă. “Brazilia este favorită. Joacă în propria ţară şi are o echipă bună (în special apărarea). Şi Germania are o echipă bună, încă de acum trei sau patru ani”. El şi-a creionat deja un “11” ideal. “Aş opta pentru un sistem 1-4-3-3. În poartă aş miza pe Thibault Courtois (Belgia). O linie de fund formată din Philipp Lahm (Germania), Sergio Ramos (Spania), Sokratis Papastathopoulos (Grecia), David Luiz (Brazilia). În linia mediană aş opta pentru Andrés Iniesta (Spania), Cristiano Ronaldo (Portugalia), Ángel di María (Argentina). În atac i-aş alege pe Luis Suárez (Uruguay), Lionel Messi (Argentina), Edin Dzeko (Bosnia)”, a comentat Zagorakis.
 

×