x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zăpadă de peste 1 metru pe Transalpina. Pe DN7A, circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă

Zăpadă de peste 1 metru pe Transalpina. Pe DN7A, circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă

22 Apr 2014   •   13:14
Zăpadă de peste 1 metru pe Transalpina. Pe DN7A, circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă

Salvamontiştii vâlceni fac un apel la turişti să nu se aventureze pe Transalpina, zăpada depăşind în zona de creastă peste 1 metru, în toată zona de nord a judeţului ninge, iar circulaţia se desfăşoară în condiţii de iarnă.

Apelul vine după ce luni seara jandarmii montani au intervenit pentru a scoate din zăpadă un turist care ignorase avertismentele autorităţilor şi se aventurase cu autoturismul pe DN67C Transalpina, între Obârşia Lotrului şi Rânca.

"Se interzice cu desăvârşire orice aventurare pe Transalpina, zăpada în zona de creastă, la peste 1800 de metri altitudine ajuns deja la 1 metru şi ninge în continuare. De altfel, pe toţi versanţii - Lotrului, Căpăţânii, Cozia, Parâng - stratul de zăpadă a depăşit 100 de centimetri şi ninge în continuare. Pe DN7A se circulă în condiţii de iarnă, avem zăpadă pe carosabil în pasul Vidra, în Curmătura Vidruţei şi în Groapa Seacă spre Petroşani, unde cei de la Drumuri Naţionale intervin cu utilaje pentru a menţine carosabilul în condiţii bune de circulaţie", a precizat şeful Serviciului Judeţean de Salvamont, Mircea Lera, potrivit Agerpres.

Drumarii vâlceni recomandă, de asemenea, conducătorilor auto care vor să meargă spre Petroşani, pe DN7A, să aibă maşinile dotate cu cauciucuri de iarnă şi să circule cu atenţie, în zona Vidra - Obârşia Lotrului.

Prognoza meteo pe săptămâna în curs anunţ precipitaţii în judeţul Vâlcea, ploaie în zonele de deal şi şes şi lapoviţă şi ninsoare în zona montană.

×