x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Sicriele cu rămăşiţele celor 193 de olandezi morţi în zborul MH17 ajung astăzi în Olanda

Sicriele cu rămăşiţele celor 193 de olandezi morţi în zborul MH17 ajung astăzi în Olanda

de Alina-Elena Vasiliu    |    23 Iul 2014   •   16:12
Sicriele cu rămăşiţele celor 193 de olandezi morţi în zborul MH17 ajung astăzi în Olanda
Sursa foto: Sicriele cu rămăşiţele celor 193 de olandezi morţi în zborul MH17 ajung astăzi în Olanda

Olanda îşi plânge morţii din accidentul aviatic, care a avut loc, săptămâna trecută, în Ucraina. Primele cadavre ale celor care şi-au pierdut viaţa sunt aduse, astăzi, în Olanda, ţară care, de altfel, a înregistrat cele mai multe victime în acest accident – aproape 200, scrie franceinfo.fr. Olanda a declarat ziua de miercuri – zi de doliu naţional.

Trupurile câtorva dintre victimele din accidentul care a dus la moartea tuturor pasagerilor din avionul MH17, doborât, joia trecută, în Ucraina, ajung, în cursul zilei de azi, în Olanda. Dintre cei 298 de călători care se aflau în aeronavă, 193 erau de origine olandeză.

În localitatea Volendam, în apropiere de Amsterdam, locuitorii plâng moartea unui cuplu de tineri florari; în faţa florăriei pe care aceştia o aveau, prietenii, dar şi cei care nu i-au cunoscut au umplut trotuarul cu flori, în amintirea celor doi.

Sicriele cu trupurile victimelor vor fi trimise la o bază militară din sud-estul oraşului Amsterdam. Potrivit autorităţilor, căutările celor decedaţi continuă, la locul accidentului, pentru că încă mai există cadavre care stau sub cerul liber, devenite pradă pentru animale, dar şi pentru hoţi, care profită de circumstanţe, pentru a fura bunurile de valoare ale victimelor.

×