x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Zeci de nave blocate pe Dunăre, în zona Portului Moldova Veche, din cauza vântului puternic

Zeci de nave blocate pe Dunăre, în zona Portului Moldova Veche, din cauza vântului puternic

03 Dec 2014   •   12:34
Zeci de nave blocate pe Dunăre, în zona Portului Moldova Veche, din cauza vântului puternic

Circulaţia convoaielor de nave fluviale în sectorul cuprins între kilometri 1040-1096 al Dunării a fost închisă în noaptea de marţi spre miercuri din cauza vântului puternic a cărui viteză depăşeşte 14 metri/secundă.

Directorul Căpităniei Zonale (CZ) Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, a declarat, pentru Agerpres, că respectivul sector fluvial se află sub jurisdicţia autorităţilor de navigaţie din republica Serbia care au emis un aviz de retragere a navelor în locurile stabilite pentru ancorare.

'În portul Moldova Veche avem 11 convoaie care aşteaptă redeschiderea traficului fluvial. Acesta va fi reluat imediat ce vor fi ridicate restricţiile', a precizat Ghiba.

Potrivit sursei citate, CZ Drobeta Turnu Severin monitorizează permanent zona Orşova-Moldova Veche (kilometrii 1029-1075) pentru a avertiza echipajele navelor aflate în tranzit pe Dunăre în cazul în care viteza vântului se va intensifica.

×