x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Alin Stoica: Masca rămâne obligatorie în jurul școlilor și în spațiile aglomerate

Alin Stoica: Masca rămâne obligatorie în jurul școlilor și în spațiile aglomerate

15 Mai 2021   •   14:43
Alin Stoica: Masca rămâne obligatorie în jurul școlilor și în spațiile aglomerate
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

UPDATE: Masca rămâne obligatorie în jurul școlilor și în spațiile aglomerate, a anunțat prefectul Capitalei, Alin Stoica, după ședința Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti.

Stoica a spus că masca rămâne obligatorie în jurul școlilor și în spațiile aglomerate, cum ar fi parcurile.

Întrebat cum vor fi supravegheate aceste zone, Stoica a răspuns că nu vor fi mai multe forțe de ordine, ci se vor face pur și simplu „observări”: „vor fi notate și transmise, adică un fel de observare empirică a situației”.

Cei care nu respectă regulile riscă aceleași amenzi ca și până acum.

Știre inițială: Prefectul Capitalei, Alin Stoica, spune că masca va rămâne obligatorie, în aer liber, în piețe, târguri, talciocuri și stații. Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti urmează să ia această decizie sâmbătă, într-o ședință.

Întrebat, sâmbătă, în ce zone rămâne obligatorie masca de protecție, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a spus că în piețe, târguri, talciocuri și stațiile mijloacelor de transport în comun.

Aceste detalii sunt decise sâmbătă, într-o ședință a Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti, întrunit la ora 12.00.

Alin Stoica spunea la Digi24 că în ședință se analizează zonele aglomerate, altele decât cele prevăzute în ordinul comun al ministerelor de Interne şi de Sănătate.

Autoritățile au în vedere zonele pietonale, de exemplu Centrul Vechi.

Începând de sâmbătă, masca nu mai este obligatorie în aer liber, cu excepția zonelor aglomerate. Au fost eliminate restricțiile legate de circulația pe timp de noapte, cele privind programul magazinelor și altele.

×
Subiecte în articol: Alin Stoica