x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică 1083 de voturi pentru statutul lui Antonescu

1083 de voturi pentru statutul lui Antonescu

de Monica Iordache Apostol    |    05 Mar 2010   •   00:00
1083 de voturi pentru statutul lui Antonescu

Preşedintele PNL Crin Antonescu a primit maximă satisfacţie la congresul partidului, proiectul de statut pe care l-a dorit fiindu-i aprobat cu 1083 de voturi favorabile şi doar 258 împotrivă şi 13 abţineri.

Dintre puţinii care au votat împotrivă s-a remarcat deputatul Adriana Săftoiu, care a ţinut să-i fie anunţată opţiunea. Votul a fost deschis, pe filiale. Secretarul general Radu Stroe striga fiecare filială, iar din sală i se răspundea cu numărul de voturi.

Filiale întregi au votat în bloc în favoarea statutului lui, dar faptul că opţiunile au fost publice a redus cu mult numărul celor care ar fi vrut să voteze împotrivă. Nici măcar încercările lui Ludovic Orban de a mai convinge, pe holuri, câţiva delegaţi să aleagă statutul actual, cu vot uninominal, nu au avut succes.

Cum la Bucureşti - sectorul 1 s-au anunţat şi câteva voturi împotrivă, un delegat striga prin sală: "Îi dă afără Chiliman (preşedintele PNL Sector 1 - n.r.)". În spatele lui Radu Stroe, ţinea contabilitatea voturilor, pentru un timp, Vlad Moisescu, concurentul lui Andrei Chiliman pentru un loc în echipa lui Antonescu.

După încheierea votului, Radu Stroe i-a chemat de trei ori pe delegaţi la o masă la Rin Grand Hotel. Mulţumit, Antonescu a declarat că va candida la şefia partidului şi a convocat congresul extraordinar de mâine. Seara aceasta va fi una agitată pentru liberali, întrucât se definitivează listele lui Antonescu şi Orban.

×
Subiecte în articol: politic