x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Absente la buget - Pedistii, amenintati cu excluderea din partid

Absente la buget - Pedistii, amenintati cu excluderea din partid

de Oana Stancu Zamfir    |    Aniela Nine    |    29 Noi 2005   •   00:00
Absente la buget - Pedistii, amenintati cu excluderea din partid

Daca saptamana trecuta liderul PD, Emil Boc (foto), parea dezarmat de chiulul parlamentarilor PD, impotriva carora flutura doar amenintarea "nu vor mai intra pe liste", ieri acesta a gasit, se pare, resurse ceva mai bogate. Parlamentarii PD care vor absenta la sedintele pentru dezbaterea bugetului vor fi sanctionati cu retragerea sprijinului politic, ceea ce presupune pierderea functiilor, iar pentru absente repetate, cu excluderea din partid, a anuntat Boc. Decizia a fost luata in unanimitate de Biroul Permanent al PD, care a decis ca si euroobservatorii sunt consemnati in tara. Boc a aratat ca nu va fi luata in consideratie nici o scutire medicala, cu exceptia internarilor, ceea ce spera ca nu va fi cazul. De la decizia BPN fac exceptie ministrii Vasile Blaga si Anca Boagiu, care coordoneaza domenii importante pentru integrarea europeana. Emil Boc a mai spus ca PD solicita tuturor partenerilor de coalitie sa abordeze la fel de responsabil tema adoptarii bugetului de stat, fiind cel mai important examen politic pentru coalitie, dupa votul de investitura al Guvernului.

TERMEN-LIMITA. Pe de alta parte, membrii Birourilor Permanente reunite ale celor doua Camere au decis ieri ca dezbaterea bugetului de stat pe anul 2006 si a bugetului asigurarilor sociale trebuie finalizata pana la 10 decembrie. Adrian Nastase, presedintele Camerei Deputatilor, a explicat ca astfel dezbaterile se inscriu intr-un interval de timp "rezonabil", facand posibila si finalizarea bugetelor locale pana la 1 ianuarie 2006. Totusi conducerea Parlamentului a mai decis sa se lucreze in plen doar azi, program prelungit pana la ora 21:00, si maine pana la ora 14:00, pentru ca alesii sa aiba posibilitatea de a participa la festivitatile prilejuite de Ziua Nationala. (Oana Stancu, Aniela Nine)

SPERANTE
"Dezbaterile vor fi reluate lunea viitoare. Sper ca liderii grupurilor parlamentare vor lua masurile necesare pentru o prezenta corespunzatoare a parlamentarilor la aceste dezbateri" - Adrian Nastase

×
Subiecte în articol: politic