Sunt mari cu o singura conditie: daca noi toti suntem prosti. Acesti guru ai natiunii incearca sa ne convinga ca suntem buni de nimic, mai prosti ca altii si ca trebuie sa stam cu capul plecat. Aceasta este opinia presedintelui Traian Basescu despre formatorii de opinie din Romania.
|
TINTE. Traian Basescu a declansat un atac fara precendent la adresa formatorilor de opinie |
Citește pe Antena3.ro
UDREA "ARATA BINE"
|
Presedintele Traian Basescu a fost intrebat miercuri seara de o studenta care au fost criteriile de eligibilitatea la numirea in functie a Elenei Udrea, sefa cancelariei sale. "Mi s-a parut ca in afara de niste figuri acre sa fie si cineva care sa arate bine", a raspuns prompt seful statului, in timp ce una dintre "acrituri", consilierul pe politica interna, Claudiu Saftoiu, se afla chiar in dreapta sa. Presedintele a mai spus ca Udrea este un avocat cu experienta si a lucrat in staff-ul sau, la fel ca majoritatea actualilor consilieri de la Cotroceni. Intrebat daca Elenei Udrea i s-a taiat din salariu dupa ce la emisiunea lui Robert Turcescu nu a stiut ca Norvegia nu este tara membra UE si este monarhie constitutionala, presedintele a aratat ca intotdeauna si-a asumat echipa si ca stie ca aceasta iti creste sau iti scade credibilitatea. "Imi asum tot, inclusiv emisiunea", a adaugat el, dupa care i-a marturisit studentei blonde care i-a adreast intrebarea ca "tocmai a intrunit conditiile de eligibilitate pentru a fi la Cotroceni".
|
CUM SE CONDUC SRI SI SIE
|
Serviciile de informatii sunt dependente de modul in care le utilizezi, a explicat seful statului miercuri seara. Ele au un singur stapan: CSAT si, implicit, presedintele. Daca presedintele le cere supravegherea altor partide, asta vor face, daca presedintele le cere sa furnizeze maximum de informatii pe zona in care trei cetateni sunt rapiti, asta vor face. Daca presedintele le cere sa furnizeze informatii legate de coruptie, asta vor face. "Si aici intervine discernamantul celor care le conduce. Inteligenta sau capacitatea presedintelui de a fi demn sunt extrem de importante", a explicat Basescu. El a afirmat ca "serviciile au fost epurate" si ca mai sunt foarte putini ofiteri de securitate dinainte de 1989, iar acestia nu se afla in pozitii importante, adaugand insa ca pretentia de a avea in servicii oameni noi este greu de acoperit, pentru ca acei ofiteri care au terminat dupa 1990 studiile sunt acum abia maiori sau capitani: "Nu cred ca putem realiza servicii de informatii ideale, formate in eprubeta dupa â89"(Oana Stancu)
|