x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Năstase, despre o viitoare deținere a preşedintelui Traian Băsescu a funcției de prim-ministru: "Anunţul face parte din jocul de poker"

Adrian Năstase, despre o viitoare deținere a preşedintelui Traian Băsescu a funcției de prim-ministru: "Anunţul face parte din jocul de poker"

de Agerpres    |    05 Apr 2014   •   22:26
Adrian Năstase, despre o viitoare deținere a preşedintelui Traian Băsescu a funcției de prim-ministru: "Anunţul face parte din jocul de poker"

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, referitor la posibilitatea ca preşedintele Traian Băsescu să fie prim-ministru, că anunţul făcut săptămâna aceasta de şeful statului cu privire la această variantă 'face parte din jocul de poker', iar acesta 'încearcă să dovedească celor care încă-i sunt adepţi că va avea un viitor politic'.

'Nu mi-a fost clar dacă această ofertă era valabilă doar pentru România. Mai sunt şi alte ţări care au probleme. În opinia mea, el încearcă să dovedească celor care încă-i sunt adepţi că va avea un viitor politic. Anunţul face parte din jocul de poker. Înţeleg că Băsescu vrea să să pună ţara pe şine. Important e să nu mai treacă trenul pe acolo', a afirmat Adrian Năstase, într-o declaraţie pentru Antena 3.

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat luni seara că nu ar refuza funcţia de prim-ministru şi că în situaţia în care ar fi rugat să preia această funcţie, ar face acest lucru 'pe contract'.

'Oricine poate spune ce vrea şi eu sunt liber să spun ce vreau, cert e că nu sunt încă atât de în vârstă încât dacă cineva m-ar ruga să îi pun ţara pe şine, nu aş face-o un an de zile, pe contract, îmi laşi ţara, îţi curăţ ce-i de curăţat, pentru că mă uit la instituţiile statului, noi avem aici cea mai mare problemă, aici primul ministru este capital, dar nu nu am avut niciun prim-ministru, nici Emil Boc nu a făcut-o şi acest lucru capital este funcţionarea instituţiilor', a spus şeful statului la postul B1 Tv, punctând că nu ar refuza propunerea de a deveni prim-ministru.

El a subliniat că poate face echipă cu orice preşedinte care ar fi ales, însă a arătat că nu poate face compromisuri cu un şef al statului ca Victor Ponta.

×