x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adrian Năstase: USL a trecut testul maturităţii, dar 60% în sondaje nu este suficient

Adrian Năstase: USL a trecut testul maturităţii, dar 60% în sondaje nu este suficient

03 Sep 2011   •   11:44
Adrian Năstase: USL a trecut testul maturităţii, dar 60% în sondaje nu este suficient

"Uniunea Social Liberala a trecut testul maturitatii, iar deciziile luate joi in forurile de conducere reprezinta de fapt o premiera pentru scena politica romaneasca, pentru ca liderii a trei partide, atat cei de la centru, cat si cei din teritoriu au inteles faptul ca USL este un proiect care nu se poate poticni in orgolii, ca semnalul pe care il transmitem romanilor este esential", noteaza presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, pe blogul personal.

"In acest fel, Uniunea Social Liberala, a carei oficializare juridica o salut, a trecut un test important, cel mai important de pana acum - testul maturitatii. In aceasta saptamana, alternativa oferita de opozitie s-a concretizat. Pentru acest lucru, cred ca toti colegii din USL merita felicitari. Am depasit aceasta stacheta, dar deja trebuie sa ne gandim la viitor. Desi avem 60% in sondaje, nu este suficient; s-a vazut la Neamt cu cine se lupta USL - nu cu un partid, ci un intreg sistem. Sunt convins insa ca oferta noastra se va impune, ca viitorul Guvern va fi unul al USL, ca in felul acesta marile nedreptati facute romanilor de actuala Putere vor fi indreptate", spune Nastase pe blog.

El a reamintit ca joi USL a prezentat rezultatele sondajelor de opinie realizate in fiecare judet si ale discutiilor intre PSD si ACD pe tema candidaturilor la alegerilor locale, 'moment intens asteptat pe scena politica, in primul rand de adversarii politici'.

'De ce spun asta? Sa ne gandim doar la tirul de artilerie, de luni de zile, pe care PDL si ariergarda sa formata din 'neangajati' l-au tras in permanenta. Ce spuneau ei: 'Ca PSD, PNL si PC nu se vor intelege in negocierile privind candidaturile. Ca vor exista scandaluri publice'. Iata ca cele trei partide s-au inteles, iar scandalurile despre care tot s-a vorbit nu exista. 'Ca nemultumirile vor exploda imediat dupa prezentarea publica a deciziilor privind candidaturile care revin PSD si cele care revin ACD'. Iata ca nici acest lucru nu s-a intamplat. (...) Ce nu inteleg adversarii nostri este ca tocmai de aceea s-au facut sondaje si tocmai de aceea a existat un dialog permanent intre conducerile celor trei partide si organizatii. 'Ca acolo unde exista candidati puternici fie din zona PSD, fie din cea a ACD va fi razboi pe fata'. Iata ca nu este. La Iasi, cazul atat de discutat de 'prietenii' nostri din toate zonele, a avut o rezolvare cat se poate de buna', a argumentat liderul CN al PSD. (Agerpres)

×
Subiecte în articol: adrian nastase USL