x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Adriean Videanu, pus la plată de instanţă

Adriean Videanu, pus la plată de instanţă

de Aniela Nine    |    30 Mai 2009   •   00:00

Tribunalul Bucureşti a decis că fostul primar general Adriean Videanu şi responsabili din primărie trebuie să plătească în solidar despăbugiri în valoare totală de aproape 9 milioane euro, pentru achiziţia supraevaluată a unui teren în judeţul Giurgiu şi plăţi ilegale pentru lucrările de reabilitare a străzilor.



Decizia Tribunalului, prezentată de Antena 3, a confirmat neregulile constatate la Primăria Capitalei de un raport al Curţii de Conturi din mai 2008. Constatându-se plăţi ilegale către firmele apropiate PD-L care au primit contracte de reparare a străzilor, Videanu şi responsabili din primărie, printre care Gheorghe Udrişte, sunt obligaţi să restituie puţin peste 32.000.000 lei la bugetul Primăriei, adică aproape 7,7 milioane de euro.

Raportul Curţii de Conturi a mai constatat că Primăria a achiziţionat la suprapreţ un teren de 10.000 mp în Mihăileşti - Giurgiu pentru construirea unui adăpost pentru câinii comunitari şi birouri. Faţă de preţul maxim al zonei de 33 euro/mp, Primăria Capitalei a plătit unui particular preţul mediu de 155 euro/mp. Prin urmare, Tribunalul Bucureşti a decis că Videanu, membrii comisiei de negociere şi semnatarii contractului trebuie să restituie bugetului Primăriei suma de 4.478.328 lei despăgubiri. Decizia instanţei poate fi atacată cu recurs.

×
Subiecte în articol: politic