x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică De ce nu MINT politicienii europeni. Care sunt grijile europenilor şi ce au promis Schulz, Juncker şi Verhofstadt în campanie

De ce nu MINT politicienii europeni. Care sunt grijile europenilor şi ce au promis Schulz, Juncker şi Verhofstadt în campanie

22 Mai 2014   •   16:28
De ce nu MINT politicienii europeni. Care sunt grijile europenilor şi ce au promis Schulz, Juncker şi Verhofstadt în campanie

Alegerile europarlamentare din 2014 aduc Europei nu numai 751 de noi sau mai vechi eurodeputati, dar, pentru prima data, ocazia de a alege dintre Schulz, Juncker si Verhofstadt – principalii candidati- pe viitorul Presedinte al Comisiei Europene.

Doar câteva zile mai despart Europa de cele mai importante alegeri europarlamentare pe care Uniunea Europeană le-a cunoscut vreodată.

Având în vigoare un tratat ce conferă cetățeanului mai multă putere ca oricând, în ceea ce privește deciziile luate la nivel european, Parlamentul European devine un adevărat punct de atracție – atât pentru cei interesați de nivelul politic decident, cât și pentru cei al căror interes se leagă mai mult de corelațiile ce pot fi efectuate între cele două nivele, cel decizional și cel cetățenesc.

Miza este uriașă. Parlamentul European este astăzi una dintre instituțiile cu cele mai sporite atribuții, în cadrul Uniunii Europene, și cu siguranță singura instituție ale cărui drepturi au crescut, odată cu trecerea timpului și semnarea tratatelor. 

Iată în continuare o analiză în exclusivitate a solutiilor propuse de cei trei candidati în raport cu grijile europenilor pe Caleaeuropeana.ro.

×
Subiecte în articol: alegeri europarlamentare 2014